Sremska Mitrovica – Spuštena je zavesa na dugu i napornu sezonu Druge rukometne lige Srbije, grupa Sever. Nakon što je Skupština Rukometnog saveza Srbije prošlog leta donela odluku da zbog kvaliteta ženskog rukometa u Vojvodini formira Prvu ligu Srbije, bilo je jasno da će ovogodišnje drugoligaško takmičenje biti više nego zanimljivo, i da će veći broj klubova popuni prvoligašku konkurenciju i popeti se za jedan stepenik više u ligaškom takmičenju.

Pošto se iz Prve lige Srbije ove godine nije ispadalo, drugoligaški Sever je dobio na značaju i kvalitetu. Većina klubova je angažovala profesionalne igrače i trenere i povećala budžet jer se ovakva prilika za ulazak u viši rang neće skoro pojaviti. U takvoj konkurenciji rukometašicama Srema se nije davala velika šansa za prolazak dalje, delom zbog suočavanja sa klubovima sa mnogo većim budžetima, delom zbog mladog igračkog kadra. Jesenji deo sezone sremice su završile na osmom mestu i nisu bile sigurne u borbi za dalji plasman. Tada je usledio veliki preokret u mladom timu Srema. Prolećni deo sezone su bravurozno odigrale i osvojile čak 21 od mogućih 26 bodova. Neporažena Kikinda se na gostovanju u Sremskoj Mitrovici provukla sa remijem iako su na poluvremenu ubedljivo gubili. Hala PSC Pinki je postao nepobediv teren sa kojeg ni mnogo bogatiji nisu mogli izaći sa bodovima na svom kontu.

Na kraju ŽRK Srem zauzeo je peto mesto i plasirao se u Prvu ligu. Od jeseni u našem gradu gostovaće Vojvodina iz Nobog Sada, Proleter iz Zrenjanina, ORK Kikinda, Halas Jožef iz Ade i drugi kvalitetni vojvođanski prvoligaši.

Pored  uspeha seniorske ekipe najmlađe rukometašice Srema su osvojile drugo mesto na pionirskom prvenstvu Srbije. U prvoj ligi Vojvodine takmičenje su završile na prvom mestu i to bez poraza. Četiri pionirke Srema nalaze se na spisku pionirske reprezentacije Srbije. Dres Srema u ovoj sezoni nosila je Jovana Risović, golman seniorske i juniorske reprezentacije Srbije. Na prošlom juniorskom prvenstvu Evrope proglašena je za najboljeg golmana šampionata. Pored nje Višnja Varga se dug niz godina nalazi na spiskovima najpre pionirske a sada i kadetske reprezentacije Srbije.

Rukovodstvo kluba ima težak zadatak da u narednom periodu održi ovu talentovanu ekipu na okupu. Kao prioritet u sledećoj sezoni postavljen je plasman u sredinu tabele prvoligaškog karavana i dalji rad na stvaranju mladih rukometnih talenata iz naše sredine.

 

You may also like