Održano finale Kupa Srbije u atletici

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda, na stadionu Atletskog centra Sirmium održano je jedno od dva najveća atletska događaja u Srbiji , finale seniorskog Kupa.

Uz prisustvo oko tri stotine najkvalitetnijih domaćih atletičara iz preko pedeset atletskih klubova gotovo iz svih gradova Srbije, uz izuzetnu organizaciju  u suorganizaciji Atletskog saveza Srbije i Atletskog kluba Sirmium takmičenje je otvoreno uz zvuke državne himne.

Učesnike je, ispred grada Mitrovice kao domaćina pozdravio zamenik Gradonačelnika, Srđan Kozlina, dok se ispred Atletskog saveza obratio Generalni sekretar Slobodan Branković.

Osim organizacione sposobnosti domaćin , Atletski Klub Sirmium je prikazao i očekivano visoki standard sportskih dometa. Sirmiumovu ekipu je predvodila Olimpijka Dragana Tomašević koja je ubedljivo trijumfovala sa najboljim ovogodišnjim rezultatom 61,90. u bacanju diska. Atletičar domaćeg  kluba Danijel Furtula je u istoj disciplini pobedio kod seniora. Osim u disku, dupla pobeda za Sirmium je ostvarena i u koplju gde je kod seniora ubedljivo trijumfovao Vedran Samac , dok je Amela Feković kod dama ponela titulu pobednika Kupa Srbije.

Dunja Jeneckov Spajić je nakon trogodišnjeg otsustva sa atletske scene u skoku u vis zauzela drugo mesto, dok je Branko Pauković ostvario drugi rezulat takmičenja u bacanju koplja. Dragan Gmizić je zauzeo treće mesto u bacanju kladiva , a nastupio je u finalu kupa Srbije i u bacanju diska.  Nastup u finalu Kupa , među najboljih 12 seniora Srbije ostvarili su i sledeći atletičari Sirmiuma Kovačević Ilija u bacanju kugle, Krsmanović Miloš bacanje koplje  i Davidović Marko  u skoku u vis. Drugi rezultat u ženskom koplju  sa odličnim rezultatom ostvarila je i atletičarka Srema  Marija Vučenović.

Inače Sremska Mitrovica je i ovog puta pokazala da ima najbolji ambijent  i najverniju publiku koja prati atletska dešavanja. Pobednik Kupa kod dama je AK Novi Beograd, a kod muškaraca AK Crvena Zvezda.

Prvog atletskog dana održan je i seniorski bacački miting AK Sirmium, održan po završetku programa Kupa . Na mitingu su nastupili Roman Mirko, Bojan Umetić, Nikola Milinković i Danijel Furtula koji je kao atletičar Sirmijuma ostvario svetski vredan seniorski rezultat u bacanju diska 63.65 sa kojim je ostvario olimpijsku normu za London i postavio svoj novi seniorski rekord Crne Gore, rezultatski kvalitetniji od seniorskog rekorda Srbije u datoj disciplini.

Predstojećeg vikenda na atletskom programu je prvenstvo Srbije  za juniore koje će se takođe održati u Sremskoj Mitrovici, a za dve sedmice je najznačajnije srpsko atletsko takmičenje prvenstvo Srbije za seniore na stadionu „ Karađorđe“ u Novom Sadu.

 

 

 

You May Also Like