Mitrovčani među reprezentativcim

Sremska Mitrovica – Mitrovačka Legija se polako, ali sigurno vraća na staze stare slave. Kao kruna jedne od najuspešnijih sezona u istoriji najstarijeg kluba američkog fudbala u Srbiji, zeleno-beli su dali svoj doprinos reprezentacijama Srbije, kako juniorskoj, tako i seniorskoj.

Legionari su dvostruki prvaci države u kategoriji do 16 godina, a i seniorska selekcija je šampion Prve lige Srbije (divizija sever), čime se plasirala u najviši državni rang takmičenja – Super ligu.

Ako je uopšte i bilo dileme kakav kvalitet poseduju nosioci igre mitrovačkog kluba, sada je ta dilema otklonjena. Miloš Kolibar (WR) i Zoran Lončarević (FB/RB) su na trajautu izabrani da reprezentuju državu i trenutno se sa nacionalnim timom nalaze na desetodnevnim pripremama u Banji Vrujci.

Evropsko prvenstvo C grupe će se održati u Švajcarskoj, u Sent Galenu, gde je 14. 09. prvi protivnik našeg tima reprezentacija Holandije.
Sa druge strane, pokazalo se tačnim i ono što se dugo nagađalo, a to je da je Sremska Mitrovica jedna od fabrika vrhunskih igrača. Oba seniorska reprezentativca su deca zelene Legije. Ali, to nije sve, obaz mitrovačkih Legionara su osvetlala i tri juniora, koji su svojim zalaganjem zaslužili dres juniorske reprezentacije Srbije. Pavle Nešković (QB), Neven Dokić (DL) i Vladan Šuman (WR) su igrači koji će predstavljati državu na kvalifikacionom turniru za evropsko juniorsko prvenstvo, i nacionalni juniorski tim krenuo put Rima 5. septembra.

Ovo je zaista veliki uspeh. Momci su vredno trenirali i trud se morao isplatiti. Na svim takmičenjima, u svim kategorijama  na kojima smo učestvovali u ovoj godini, Legionari su zauzeli pobedničku poziciju. Izuzetno sam zadovoljna i iskreno verujem da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Sad predstoji Juniorska liga Srbije, za koju se vredno priprmamo i naravno, očekujem vrhunski rezultat. Ime Sirmiuma je najzad postalo imperativ američkiog fudbala Srbije“, rekla je Milijana Kolibar, predsednik kluba.

Ovakve stvari mogu samo da motivišu igrače da vredno treniraju, postižu vrhunske rezultate, kako bi u sledećem reprezentativnom ciklusu još više Legionara gledali u nacionalnim selekcijama.

You May Also Like