Mitrovački Radnički počeo sa pripremama

Sremska Mitrovica – Posle duge zimske pauze u nedelju 22. januara, oživeli su tereni na stadionu u Hesni. Mitrovački Radnički počeo je pripreme za novu sezonu. Prozivka je počela u 11 časova na Stadionu u Hesni. Igrači, stručni štab, uprava i navijači kluba spremni su i orni za početak priprema. Svi u klubu sa ne strpljenjem očekuju start i početak izuzetno značajnih priprema, koje su ove godine u FK Radnički od istorijskog značaja. Klub ove godine slavi vredan jubilej, 90 godina neprekidnog i uspešnog rada. Iz tog razloga jesenja titula šampiona Vojvođanske lige-Zapad, planirana je da ostane u Hesni i na kraju prolećnog dela prvenstva.

Prvog dana priprema, sve članove Radničkog iznenadila je vest da je ubojiti i najbolji centarfor Vojvođanske lige, Miše Vasiljević, pojačao redove FK Inđija.

U klub je pristiglo i prvo veliko pojačanje iz inostranstva. Iz Hrvatske iz vukovrske Sloge, redove Radničkog pojačao je Srđan Gačić, ofanzivni vezni igrač. U Hesnu je stigao Zarić Miloš iz Hajduka iz Višnjićeva i Vasiljević Aleksandar, mladi napadač LSK-a iz Laćarka. Iz erdevičke Sloge stigao je Miloš Vuković, a iz Budućnosti iz Salaša Noćajskog stigao je golman Teodorović Aleksandar. Očekuje se dolazak najboljeg centarfora Sremske lige, Derajić Đorđa, iz Graničara iz Adaševaca.
Redove Radničkog napustili su Miražić i golman Reljić, koji su pojačali komšijksko Podrinje iz Mačvanske Mitrovice. Bojić je pojačao LSK iz Lačarka.

Zbog obaveza na studijama u Novom Sadu, ispisnicu je uzeo perspektivni Šijan Nikola.
Povodom poslave jubileja u goste Radničkom dolazi FK Bačka iz Subotice, nastariji fudbalski klub na prostorima Jugoslavije, osnovana 1901. godine.

Dogovorno je odigravanje deset kontrolnih utakmica. Te utakmice će pokazati dali su Hesnerci spremni odbranu jesenje titule i ostvarenje snova, za jedan od najvećih podviga u novijoj istoriji radničkog kluba.

Subota 4. februar 2012.g.-Hesna – 14 časova: FK Radnički(SM) – FK Radnički(Šid)
Nedelja 5. februar 2012.g.-Martinci – 14 časova: Borac – FK Radnički(SM)
Subota 11. februar 2012.g.-Hesna – 14 časova: FK Radnički(SM) – FK Mačva(Šabac)
Nedelja 12. februar 2012.g.-Jarak – 14 časova: Sremac – FK Radnički(SM)
Subota 18. februar 2012.g.-Beška – 14 časova: Hajduk – FK Radnički(SM)
Nedelja 19. februar 2012.g.-Bogatić – 14 časova: Mačva – FK Radnički(SM)
Subota 25. februar 2012.g.-Kuzmin – 14 časova: Graničar – FK Radnički(SM)
Nedelja 26. februar 2012.g.-Hesna–14 časo: FK Radnički(SM) – FK Donji Srem(Pećinci)
Subota 3. mart 2012.g – Ruma – 14 časova: Sloven – FK Radnički(SM)
Nedelja 4. mart 2012.g.-Hesna–14 časoova: FK Radnički(SM) – FK Bačka(Subotica)

U toku zimske pauze uprava kluba je, vredno radila. U Radničkom sve je spremno za početak priprema. U godine jubileja, ugovorena je utakmica sa Vojvodinom iz Novog Sada koja će biti odigrana najverovatnije sredinom aprila. Član uprave Jovica Stević, završio je pisanje velike knjige, enciklopedije na 2060 strana sa 2657 fotografija o FK Radnički. Knjiga izlazi iz štampe 15. marta. U knjizi je obrađen kompletan istorijat kluba od osnivanja kluba od 15. aprila 1922. godine, ilustrovan, fotografijama, dokumentima, tabelama, rezultatima i izveštajima iz bogate i slavne prošlosti radničkog kluba. U knjizi je obrađen i istorijat svih 29 fudbalskih klubova, koji su postojali u Mitrovici od 1911. godine, kada je pojavila prva fudbalska lopta u gradu na Savi.

Promocija knjige zakazana je za 7. april u Pozorištu u Mitrovici, sa početkom u 18 časova. To je početak obeležavnja i proslave velikog jubileja, ovog uzornog sportskog kolektiva sa periferije Mitrovice. Nakon toga promocija knjige održaće se u Beču, Salzburgu, Minhenu i Štutgartu, mestima gde žive članovi i potomci osnivača Radničkog.

You May Also Like