Sremska Mitrovica – U nedelju, 27. maja, mitrovačke Legionarauje očekuje duel sa Mamutima iz Kikinde. Gostovanje prvoplasirane Legije, koja je zaređala četiri pobede, na prvi pogled zbog stanja na tabeli može delovati kao nezanimljivo i sasvim rezultatski predvidljivo.

Međutim, akteri ovog meča se neće složiti sa većinom. Pre svih, Kikinđani. Svesni su da je ova utakmica kao i svaka prethodna i da će morati dobro da se potrude kako bi osvajali ili branili teren. Svesni su i da se više očekivalo od njih posle debitantske sezone.

FS Mamuta, koji se istakao u prvoj utakmici sa Legionarima, Robert Renji, bio je kratak: „Očekujem tvrdu utakmicu, sa malo poena, dominaciju obe odbrane, mnogo atraktivnih poteza, i naravno fer i korektnu utakmicu bez povreda“.

Sa druge strane su zeleno-beli, isto tako oprezni. Usred su pobedničkog niza i ne žele da ga prekinu. Protivnika shvataju ozbiljno, ne žele da ga potcene, ali su svesni i svoje snage.

Jedan od zapaženijih ofanzivnih linijaša i kapiten specijalnih timova, Miloš Novoselac, ističe da je Legiji bilo potrebno vremena da pronađe svoju igru, ali i da njegov tim željno iščekuje utakmicu sa Mamutima: „U ekipi vlada sjajna atmosfera, na terenu kao i van njega, a samopouzdanje svakog igrača Legije je na visokom nivou. U nedelju nas očekuje teško gostovanje u Kikindi, oni su tvrda ekipa i neće biti lako izaći na kraj sa njima. Pobeda jeste naš imperativ, ali očekujem trvd, muški fudbal, a bolja ekipa će na kraju i pobediti“.

Termin odigravanja ovog meča je nesvakidašnji, a samim tim i vrlo zanimljiv. Podne.

Susret dva tima u kojem dominiraju odbrane, susret zeleno-belog feniksa i ranjenog lava, susret u kojem jedni traže nastavak pobedničkog niza, a drugi revanš. Susret gde će pobediti bolji, jači, spremniji!

 

You may also like