Kamp rukometnih golamana

Sremska Mitrovica – U organizaciji Rukometnog saveza grada Sremska Mitrovica i Ženskog rukometnog kluba Srem u našem gradu održan je treći zimski kamp za rukometne golmane.

Skup je zvanično otvoren u subotu 21.01. promotivnim treningom u kome su učestvovali golmani iz klubova koji se nalaze u sremskom i mačvanskom okrugu. Okupljenim golmanima i trenerima se u ime grada obratio Bogdan Božin, zamenik načelnika zadužen za sport i Dragan Lukić, član Upravnog odbora Trenerske organizacije.

Demonstracioni trening vodili su šef stručnog štaba ŽRK Srem Dragan Krstić i specijalista za rad sa golmanima Nemanja Crnić.

Sremska Mitrovica je već treću godinu centar koji okuplja talentovane golmane u želji unapređenja trenažnog procesa u ovom vrlom bitnom segmentu za rukometnu igru. Pored promotivnih treninga održani su i individualni treninzi za zainteresovane golmane. Pristizali su golmani sa teritorije cele Srbije kao što je recimo mladi golman Župe iz Aleksandrovca Đorđe Karajović. U radu kampa kao demonstratori učestvovali su i Nataša Savko, godinama jedan od najboljih golmana u Super ligi Srbije i donedavni čuvar mreže skopskog Metalurga i Višnja Varga kadetski reprezentativac Srbije. Rad na usavršavanju trenažnog procesa golmana nastaviće se u našem gradu i u toku februara kada će pristići sledeća grupa golmana a demonstator će biti najbolja juniorka proteklog Evropskog prvenstva Jovana Risović.

You May Also Like