Sremska Mitrovica – U subotu 11.juna tekuće godine održan je XVII Međunarodni judo turnir pod nazivom „Laćarak open 2011“ u organizaciji Judo kluba „LSK“-a iz Laćarka. Turnir je održan u PSC „PINKI“ u Sremskoj Mitrovici. Na turniru su prisustvovale mnoge istaknute ličnosti srpskog džudoa koji su ujedno bili i promoteri turnira a to su profesor Dr. Slavko Obadov, Vuk Rašović svetski prvak u judou za veterane i predsednik veteranske judo federacije, Dragan Atanasov pomoćnik ministra za sport, Miroslav Jocić predsednik takmičarske komisije Judo Saveza Vojvodine, Veljko Korunić osnivač Judo kluba „Tehnolog“, Ivica Kozenko koji je svoje prve korake u ovom sportu započeo u JK „LSK“ zatim u JK „Sremac“ iz Jarka, a sada je član JK „Partizan“ iz Beograda i Ivan Todorov podpredsednik Olimpijskog komiteta Republike Srbije i predsednik Judo kluba „Crvena Zvezda“, koji je otvorio takmičenje i mladim džudokama poželeo mnogo uspeha na turniru.
Od strane Veteranske Judo Federacije na čijem čelu se nalazi Vuk Rašović dodeljena su majstorska zvanja istaknutim takmičarima JK „Tehnolog“ iz Sremske Mitrovice koji su branili boje Jugoslavije, a to su: Njemi Tatjana, Aladžić Željka, Balaj Biljana, Lukić Dragana, Sokolović Marija i Živanović Zoran. Priznanja im je uručio Vuk Rašović
Na turniru su nastupile mlađe uzrasne kategorije poletaraca, mlađi i stariji pionira. Ukupno je nastupilo 352 takmičara iz 38 klubova i to: Bugarske, Republike Srpske, BiH, Hrvatske i klubovi iz Srbije. Takmičari judo kluba „LSK“ osvojili su ukupno 15 medalja ( 3 zlatne, 6 srebrnih i 6 bronzanih medalja). Osvajači medalja su:
Zlatne medalje:
1. Đurić Cvija ktg 28kg mlađa pionirka
2. Đurđević Nemanja ktg 66kg mlađi pionir
3. Šćurk Valentina ktg 52kg starija pionirka

Srebrne medalje:
1. Panić Mirjana ktg 40kg mlađa pionirka
2. Obrat Ivana ktg 52kg mlađa pionirka
3. Bajić Dragan ktg 55kg mlađi pionir
4. Panić Mirjana ktg 40kg starija pionirka
5. Obrat Ivana ktg 52kg starija pionirka
6. Sudar Miodrag ktg 55kg stariji pionir

Bronzane medalje:
1. Đurić Cvija ktg 28kg poletarka
2. Sedlarević Stefan ktg +50kg poletarac
3. Blagojević Ružica ktg 28kg mlađa pionirka
4. Panić Željko ktg 30kg mlađi pionir
5. Zubić Danijel ktg 46kg mlađi pionir
6. Sedlarević Stefan ktg 55kg mlađi pionir

Najuspešniji klub u konkurenciji poletaraca je JK OdžK Beograd
Najuspešniji klub u konkurenciji poletarki JK „Yamarashi“ Bački Jarak
Najuspešniji klub u konkurenciji mlađi pionira JK „Cement“ Beočin
Najuspešniji klub u konkurenciji mlađi pionirki JK „LSK“ Laćarak
Najuspešniji klub u konkurenciji stariji pionira JK „Sloven“ Ruma
Najuspešniji klub u konkurenciji stariji pionirki JK „LSK“ Laćarak
Sveukupni pobednik turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji je JK „Srpski Soko“ Zvornik, dok je drugo mesto pripalo JK „Sloven“ iz Rume, treće mesto zauzeo je JK „LSK“ Laćarak, četvrto mesto JK „Cement“ iz Beočina i peto mesto osvojio je JK „Yamarashi“ iz Bačkog Jarka. Za najboljeg sudiju turnira proglašen je Dragan Božović internacionalni sudija iz Republike Srpske i trener Judo kluba „Srpski Soko“ iz Zvornika.
Uprava Judo kluba „LSK“ iz Laćarka zahvaljuje se Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije na pomoći oko organizacije turnira, Pokrajinskom sekretarijatu za sport, Gradskoj upravi grada Sremska Mitrovica, Mesnoj zajednici Laćarak, PSC „Pinki“ Sremska Mitrovica i ostalim mnogobrojinim sponzorima i prijateljima kluba.

You may also like