Sremska Mitrovica – U nedelju 12,juna tekuće godine u Zrenjaninu održano je Pojedinačno prvenstvo Srbije u judou za starije pionire u tehničkoj organizaciji JK „Proleter“ iz Zrenjanina. Organizator prvenstva Srbije za starije pionire je Judo Savez Srbije. Na prvenstvu je nastupilo 165 takmičara iz 51 kluba u muškoj i ženskoj konkurenciji. Judo klub „LSK“ na ovom prvenstvu nastupio je sa dva takmičara, Valentinom Šćurk koja je do 52 kg bila neprikosnovena i sve svoje protivnice pobedila na ipon osvojila je zlatnu medalju i I mesto i tako postala šampion Srbije za starije pionirke.
Da se radi o veoma talentovanoj takmičarki pokazuju i njeni rezultati ostvareni ne samo na domaćem prvenstvu nego i na Međunarodnim takmičenjima sa kojih se uvek vraćala sa zlatnom medaljom i prvim mestom. Vanja je još jedana takmičarka judo kluba „LSK“ iz Laćarka koja koja na najbolji način prezentuje svoj klub, svoje selo i svoju opštinu.
Valentina očekuje Balkansko prvenstvo za starije pionire koje će se održati u Makedoniji,a sledećeg vikenda JK „LSK“ je domaćin otvorenog prvenstva Vojvodine i SAMBU za pionire koje će se održati u sportskoj hali O.Š. „Triva Vitasović – Lebarnik“ sa početkom u 11,00 časova.

You may also like