Sremska Mitrovica – Ozon – Nemanja Crnić
Rukometašice Srema završile su izuzetno tešku polusezonu u drugoligaškom karavanu. Od 13 kola u jesenjem delu čak devet puta su gostovale i to timovima iz gornjeg dela tabele. Kao najmlađa ekipa u ligi hrabro su ulazile u duele sa starijim i iskusnijim protivnicima i često utakmice na gostovanjima gubile zbog svog neiskustva i mladosti. Na parketu mitrovačkog PSC Pinki pali su svi protivnici, i to uglavnom povelikom razlikom. Na proleće ŽRK SREM većinu svojih utakmica igraće upravo kao domaćin i praktično svaki od ovih mečeva predstavljaće prave derbi utakmice. Jesenji učinak se, s obzirom na okolnosti,u klubu ocenjuje kao sasvim zadovoljavajući. Osvojeno je deset bodova,ekipa se nalazi na devetom mestu u grupi timova koji teže ka gornjem delu tabele. Jesen je krenula sa brojnim pehovima,u prirpremnom periodu tim je ostao bez prva dva čuvara mreže. Prvi golman Tijana Šupurić doživela je tešku povredu levog kolena,pukli su prednji ukršteni ligamenti, i na žalost ona ove sezone neće stajati na gol Srema. Najveća uzdanica kluba,kadetski reprezentativac Srbije, Višnja Varga, početkom avgusta,u jeku priprema, obnovila je neugodnu povredu lakta i veći deo jeseni provela van terena. Njen povratak u formu se tek očekuje jer je pauza od šest meseci ostavila dubokog traga na ovoj mladoj igračici koja je nedavno napunila 15.godina. Tu nije bio kraj pehovima Srema sa čuvarima mreže jer se povratnik iz Nopala iz Bačke Palanke, Milena Rodić, zbog fakultetskih obaveza ekipi priključila tek na prvoj utakmici protiv Vojvodine iz Novog Sada i to bez ijednog treninga sa ekipom. Pouzdana Dragana Đukić je zbog porodičnih i poslovnih obaveza otputovala u inostranstvo i vratila se tek za drugi deo jeseni. Neke druge ekipe teško bi podnele odsustvo i jednog igrača a kamoli nedostatak praktično prva tri golmana, no ekipa Srema je nastavila dalje zahvaljujući pre svega velikom fondu igrača iz svoje škole rukometa. Zbog povreda i fakultetskih obaveza ekipa je cele jeseni bila lišena usluga jednog od najperspektivnijih srpskih srednjih bekova Milice Stanić i odličnog beka šutera Marije Čugurović. Kada uz to dodamo da kapiten ekipe Zorica Jovanović nije mogla odigrati niz gostujućih utakmica zbog obaveza na poslu učinak mladih sremica je više nego ohrabrujući. Ostaće žal za izgubljenim bodovima na gostovanjima kada su utakmice gubljene u poslednjim minutima zbog neiskustva ili čudnih sudijskih kriterijuma. Na domaćem parketu pobede nisu dolazile u pitanje pa su redom padali ŽRK Ravangrad iz Sombora, ŽRK Apatin,ŽRK Vrbas i ŽRK Jabuka. Na gostujućem terenu je po planu pobeđena slaba ekipa Jedinstva iz Kačareva.
Drugoligaški Sever je ove godine mnogo jači nego prethodnih godina i to iz razloga nepoznanica u promeni sistema takmičenja. Većina ekipa se pojačavala u želji da sačuva drugoligaški status ili plasira u Prvu ligu u slučaju najavljene reorganizacije. Od starta se znalo da će na prvo mesto jurišati Vojvodina iz Novog Sada i skupa ekipa ŽRK Kikinde. Pored njih tu su povratnik iz prvoligaškog takmičenja Temerin i silno pojačan tim Pančeva koji je stigao i do finala kupa Vojvodine. S obzirom da prelazni rok traje čitavu jesen ekipe su se iz kola u kolo pojačavale, posebno one iz donjeg dela tabele u želji da sačuvaju mesto u ligi. Srem je jedna od retkih ekipa koja nije naknadno licencirala igrače i praktično se odlučila da šansu u ovom prvenstvu ukaže mladim igračicama. Šansu su dobile 23 igračice i po tome je sremskomitrovačka ekipa jedinstvena u Srbiji. Praktično iz kola u kolo ekipa je igrala u drugačijem sastavu da bi što više mladih igrača dobilo priliku da zaigra.
Za prolećni deo prvenstva Srem je odlučio da nastavi sa politikom pružanja šanse mlađima i šef stručnog štaba Dragan Krstić imaće za zadatak da sa mladim talasom očuva drugoligaški status i da se ekipa kroz ovaj niz teškoih iskušenja pripremi za sledeću godinu.
Pored seniorskog pogona Srem je u protekloj jeseni ostvario odlične rezultate sa kadetskom ekipom koja je bez problema pobedila sve protivnike u Ligi Vojvodine i kao prvoplasirana iz grupe Srem-Bačka se plasirala u Super ligu Vojvodine kao i u završnicu Prvenstva Srbije. Popularne ajkulice su sa lakoćom nizale pobede i istakle kandidaturu u borbi za najviši plasman u Srbiji. Pored toga jasno je da Srem ne treba da brine u sledećih osam godina ni za seniorski pogon.
Škola rukometa Srem prihvatila je ovejeseni polaznike iz generacije devojčica rođenih 1999.i 2000.godine i neke od najupornijih su već debitovale u kadetskom uzrastu.
U prvoj ekipi Srema u jesenjem delu su nastupile: Zorica Jovanović-79 golova, Bojana Vuconja-21, Teodora Miletić-13, Bojana Milić-57, Duška Plavljanić-28, Snežana Martinović-11, Dejana Savić-34, Nataša Samac-3, Ivana Jelikić, Snežana Bošnjak-8, Marija Uskoković-1, Vladislava Đokić-47, Jelena Savinović-26, Biljana Vasić-18, Marija Čugurović, Maja Beranović-32, Dragana Lovrić i golmani Milena Rodić, Višnja Varga, Dragana Đukić, Nikolina Arbić i Tamara Samardžić.
U kadetskoj ekipi nastupile su: Višnja Varga, Dajana Lovrić, Jelena Čavrić, Andrijana Tojić, Milica Pavić, Andreja Šnjegović, Danijela Stanić, Đurđina Sretenović, Aleksandra Bakša, Nataša Pavlović, Ivana Erdelji, Ivana Jelikić, Nataša Samac, Dragana Lovrić, Zorica Mrđenović, Jovana Jelikić.

Nemanja Crnić

You may also like