Sremska Mitrovica – U okviru 11.kola Druje rukometne lige srbije grupa „SEVER“, ŽRK Srem iz Sremske Mitrovice pobedio je juče ekipu ŽRK Vrbas sa 22-19 ( 10-10). U derbi utakmici za plasman u sredinu tabele i odlazak u Prvu ligu Srbije vodila se prava rovovska borba od prvog do poslednjeg minuta.

Sve do 35.minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu kada domaće igračice dolaze do prednosti koju su do kraja znalački povećavale. Gošće su pojačane pred ovaj meč sa četiri igrača prvoligaša Vojvodine iz Novog Sada (Zečević, Jovanović, Pajić i Blažić) sa velikim ambicijama da na ovom gostovanju dođu do bodova koji bi ih doveli do sredine tabele i trke za elitno društvo. U sastavu ŽRK Srema zablistala je veteranka Zorica Jovanović i sa 13 golova torpedovala odbranu gošći i sačuvala svoju ekipu na mestu koje sledeće sezone u Sremskoj Mitrovici garantuje gledanje prvoligaških ekipa.

Odličnu odbranama istakao se i golmanski tandem reprezentacije Srbije-Jovana Risović i Višnja Varga sa ukupno 18 odbrana. Sledeći vikend ŽRK Srem će ugostiti ŽRK Spartak iz Subotice i novom pobedom bi praktično obezbedili mirno proleće i prvoligaške snove. Utakmica će se odigrati u nedelju 04.12.2011. u PSC Pinki sa početkom u 16hi30min. Biće to prilika da ljubitelji sporta u Sremskoj Mitrovici aplauzom isprate rukometašice na zimsku pauzu i pripreme za povratak u elitu.

ŽRK SREM:Varga, Vojvodić, Plavljanić, Samac, Đokić-2, Miletić-1, Mitrović, Jovanović-13, Risović-1, Savić-1, Gudurić-1, Bošnjak,Uskoković-3

ŽRK VRBAS:Grozdanić, Vešković, Majkić-2, Vujnović, Zečević-4, Blažić-6, Bursać, Đurašinović-1, Radulović-3, Doknić, Pajić, Cvelf-2, Đurašinović, Jovanović-1

Igrač utakmice: Zorica Jovanović ( ŽRK Srem )

Možda Vam se svidi i