Sremska Mitrovica – U okviru 3.kola Druge rukometne lige Srbije grupa Sever, ekipa ŽRK Srema je u subotu ugostila ŽRK Mladost iz Srpske Crnje,jednog od favorita za sam vrh tabele u ovoj sezoni.

Iskusna ekipa Mladosti očekivala je laganu pobedu protiv mladog sastava iz Sremske Mitrovice jer je u toku leta svoje redove pojačala sa nekoliko izvanrdenih superligaških igrača. Utakmica je započela nervoznom igom obe ekipe očigledno opterećenom važnošću svake utakmice s obzirom da čak osam prvoplasiranih ekipa ulazi u Prvu ligu Srbije a da skoro sve ekipe pretenduju na taj plasman.

Na poluvreme se otišlo sa plus jedan za domaću ekipu nakon serije neverovatnih odbrana golmana Srema Jovane Risović. Ova devojka je na nedavno završenom prvenstvu Evrope za juniorke proglašena za najboljeg golmana kontinenta a u protekloj sezoni je i najbolji golman Super lige Srbije. Nakon težih povreda domaćih golmana Višnje Varge i Tijane Šupurić rukovodstvo Srema je povuklo sjajan potez i na dvojnu registraciju iz Maks sporta dovelo ovog izuzetnog čuvara mreže. Napravila je Jovana u prvom poluvremenu 11 uzastopnih odbrana i do ludila dovodila iskusne strelce Mladosti.

Početkom drugog poluvremena gošće se odlepljuju na plus 6 i tada na scenu stupa trener domaće ekipe Dragan Krstić postavljajući rizičnu i neobičnu odbranu 3-3 koja je za samo nekoliko minuta donela preokret. Završetak meča doneo je u pravu dramu u kojoj je krajnji rezultat 27-27 i podela bodova i najpravedniji. Pored najbolje igračice ovog susreta Jovane Risović treba pomenuti i nesebičan gest kapitena Žrk Srema Zorice Jovanović koja je na utakmicu stigla pravo iz bolnice i uprkos bolesti i težoj povredi pokušala da svojim prisustvom i borbom na terenu da primer mlađim igračicama. Još jednom je legenda sremskomitrovačkog rukometa pokazala da ima veliko srce.

ŽRK Srem:Gudurić 2, Savinović, Vojvodić 1, Plavljanić 3, Samac 4, Đokić 7, Savić 2, Uskoković 3, Jovanović 5, Risović(30 odbrana), Mitrović, Bošnjak

ŽRK Mladost: Trninić, Berta, Jošanović, Čović 3, Solomun 4, Jovanić, Laković 4, Arsin, kaurin, Savić 7, Popović 2, Mesaroš 3, Prpa, Latković 4

Igrač utakmice Jovana Risović (ŽRK Srem)

You may also like