Sremska Mitrovica – Stadion u Hesni: gledalaca 200. Sudija: Šarac(Sremski Karlovci). Strelci: Skorupan u 67. i 80 i Vasiljević u 82. minuti za Radnički. Žuti kartoni: Stankić, Pupavac i Pavlis(Mladost), Mijić(Radnički).

RADNIĆKI: Relić 8, Stević 8, Mijić 8.5 , Bosančić 7 (Đurđević 8), Pavlović 7, Radovanović 8, Ivić 7(Živanović 7), Savinović 8, Vasiljević 8.5, Skorupan 8.5(Manev ), Prokić 8.

MLADOST: Fejđi 7, Stracenksi 6, Kobilarov 6, Uzelac 6, Rupar 7(Čalija –), Alavanja 7(Jakuš 7), Stankić 6, Pupavac 6, Kokanović 6, Zbućanović 7, Pavlis 7
Igrač utakmice Damir Skorupan, ocena 8.5.

Crveno-beli iz Hesne, sa pobedom su počeli i sa pobedom su završili uspešnu jesen. Hesnerska tvrđava bila je neosvojiva prepreka, a pred njenim bedemima padale su sve ekipe. Iz Hesne niko nije odneo ni bod.
Siloviti naleti igrača Radničkog i opšta ofanziva uz gromoglasno navijanje promrzlih navijača, slomili su otpor čvrste ekipe iz Bačkog Petrvca, tek u 67. minuti.
Izvodio se skraćeni korner sa desne strane. Gužva pred golom Fejđija i snalažjivi Skorupan pogađa gol i donosi vođstvo Radničkom.

U 80. minuti akcija Radničkog iz četiri poteza, prepisana iz fudbalskih udžbenika, na kojoj bi pozavideo i slavni trener Reala, Murinjo. Borben half Mijić, odličnim izlazom, prekida napad gostiju. U punom trku iznosi loptu do polovine igrališta i izbacuje dugom loptom na desnu stranu Đurđevića. Usledio je oštar, precizan i dug centaršut, na drugu stativu gola gostiju. Prokić glavom vraća loptu i spušta je na nogu Skorupanu, koji neodbranjivim šutem šalje loptu u mrežu.
U 82. minuti Vasiljević iz brze kontre, postiže treći gol za slavlje i titulau jesenjeg prvaka. Nadamo se da će Radnički upešno osvojiti prvenstvo i posle 44 godine ponovo zaigrati u Trećoj ligi. U svakom slučaju treba izdržati do tog časa. Uvek sa čvrstom voljom dalje u budućnost i članovi Radničkog će nepokolobeljivo ispunjavati obavezu u ovoj velikoj i teškoj borbi, za vraćanje stare slave mitrovačkog kluba.

You may also like