Sremska Mitrovica – Dharma Yoga, Joga klub iz Sremske Mitrovice održao je u Subotu, 13. Avgusta, u okviru manifestacije „Leto na Savi“ koju organizuje Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport Sremska Mitrovica, prezentaciju Joge.

Anita Batričević, sertifikovani instruktor joge, zajedno sa redovnim vežbačima kluba, prezentaciju je otvorila sa vežbom „Pozdrav Suncu“, koja po njenim rečima, pokreće celo telo „od glave do pete“.

Za nekih pola sata, koliko je trajala prezentacija, zainteresovani su mogli da vide izvođenje asana, odnosno položaja, i da čuju nešto više o tome šta je joga, razloge zbog čega čovek treba da se bavi jogom, kao i o dobrobitima koje proizilaze iz redovnog vežbanja joge.

Pored toga, objašnjeno je i kako izgleda jedan čas joge, te da za vežbanje joge ne postoje posebne starosne granice, niti posebne fizičke sposobnosti, s obzirom da praksa može i treba da se prilagodi sposobnostima pojedinca.

Na kraju, posetioci prezentacije su pozvani da se priključe redovnim otvorenim časovima joge na Savi, koje ovaj klub organizuje svake Nedelje u 08:00 pre podne, te da i sami pokušaju da izvedu par joga položaja.

You may also like