Sremska Mitrovica – U subotu 20. avgusta počinje novo prvenstvo u Vojvođanskoj ligi Zapad. Dosta kvalitetnih klubova garantuju zanimljivu i neizvesnu borbu za bodove. Mitrovački Radnički na svom stadionu u Hesni dočekuje Crvenu Zvezdu iz Novog Sada. Drugo kolo mitrovčni gostuju Borcu iz Novog Sada.

Mitrovčani kao jedan od kandidata za najviši plasman, uspešno su završili prvu fazu priprema. U devet pripremnih utakmica postigli su svih devet pobeda, sa gol razlikom 51:7.

U Kuzminu pobeđen je Graničar sa 9:1. U Jarku, Sremac sa 11:0. U Hesni, na turniru pobeđeni su Zeka Buljubaša sa 4:0 i Sloven iz Rume sa 6:1. U Bešenovu savladan je BSK sa 6:0. Na turniru u Jarku pobeđen je Mitros sa 5:0 i Sremac sa 5:3. U Vrdniku, Rudra sa 3:2. U Kupinovu pobeđena je Mladost sa 2:0.

Sve strukture u klubu spremno dočekuju novo prvenstvo. Od domara i ekonoma pa do predsednika kluba, svi su angažovani da pripreme budu završene uspešno. Travnati tereni stadiona u Hesni su odličnom stanju, zahvaljujući novom direktoru stadiona i legendi radničkog kluba, Slobodanu Bati Lakatošu. Igrački kadar je: Golmani: Dejan Šivoljicki, Nenad Relić, Milan Bogdanović. Kapiten: Damir Skorupan. Zamenik kapitena: Saša Prokić. Igrači: Goran Stević, Dragan Ninković, Nikola Radovanović, Nikola Stanković, Nikola Ristić, Milan Mijić, Bojan Vuković, Darko Bojić, Dušan Pavlović, Laza Đurđević, Branislav Živanović, Miša Vasiljević, Vladimir Cvijetić, Milan Bosančić, Nikola Šijan, Vladimir Manev, Ivan Ivić, Goran Miražić, Dušan Plemić, Zoran Rapoti i Vladimir Zeljković.

Stručni štab na čelu sa Đurićem, Delićem i Stojčićem zaveo je nemačku disciplinu. Trenira se i po tri puta dnevno, a igraju se i dve utakmice na dan. Po izjavi trenera Đurića, o spremnost stručnog štaba i fudbalera da treniraju i 24 časa dnevno, govori o ozbiljnosti i potpunoj posvećenosti postavljenim ciljevima u klubu.

Za prvi tim konkurišu 30 fudbalera, tako da na svakoj poziciji u timu ima po tri kandidata. Po izjavi Saše Prokića, ubojitog napadača koji igra u životnoj formi, svi igrači su spremni i orni za početak borbe za bodove.
Nedavna poseta klubu, predsednika Vojvodine Bojana Pajtića, koji je impresioniran istorijatom i organizacijom Fudbalskog kluba Radnički, dala je novi podstrek svim članovima kluba da nastave sa još većim i žešćim radom i odricanjem.

Član uprave Jovica Stević prilkom poslednje posete Austriji i Nemačkoj, uspostavio je saradnju sa klubom FC Stern, iz Minhena, članom nemačke 4. lige. Stern je klub iz mihenskog naselja Trudering u kojem žive Podunavske Švabe iz Srema i Bačke. Stadion kluba nalazi se pored ulice Bačka štrase. Interesantno je da je u ovom klubu ponikao Gerd Miler, legenadarni centarfor nemačke reprezentacije, koji je rođen u Erdeviku 1944. godine. Rukovodstvo Sterna obećalo je pomoć FK Radnički i gostovanje sledeće godine kada klub bude slavio jubilej i ulazak u Srpsku ligu.

U narednih sedam dana Radnički će odigrati i tri poslednje priprmene utakmice sa klubovima iz Srpske lige. U nedelju 7. avgusta gostuje se Radničkom u Šidu. U sredu 10. avgusta u Hesni igra se sa Radničkiom Stobeks iz Klupaca kod Loznice. U subotu 13. avgusta gostuje se u Valjevu, ekipi Voda Vujić.

U sledećoj godini kada FK Radnički slavi vredan jubilej 90 godina uspešnog rada, klub spremno dočekuje novo prvenstvo i nada se uspehu od pre 45 godina, kada su Hesnerci susperiorno osvojili prvenstvo Vojvođanske lige 1966/67

You may also like