FK Sloga(Erdevik)-FK Radnički(SM) 2:3

Sremska Mitrovica – Stadion u Erdeviku: gledalaca 200.
Vreme za igru: sunčano, teren idealan za igru.
Glavni sudija: Ljubinković Branislav iz Rume.
Pomoćnici: Blažon Vladimir iz Rume i Malešević Mirela iz Čalme.
Delegat utakmice: Sukara Boro iz Kaća
Strelci: Bojanić u 15. minutu iz jedanajsterca za Slogu i autogol Stevića u 75. minuti, a Skorupan u 43. i 89.minuti i Vasiljević u 85. minuti za Radnički.
Žuti karton: Aprelić, Jovanović i Miljković iz Sloge, a Ninković, Stević i Bosančić iz Radničkog.

SLOGA: Davidović 5, Čobanović 5, Jovanović 6, Simikić 5, Aprelić 5, Pendo 5, Bojanić 6 , Đorđević 5, Ivković5 (Lepinjica), Považan 5(Vasić 5), Miščević 6(Miljković 5)

RADNIĆKI: Šivoljicki 8, Stević 5, Pavlović 6(Milačić 7), Bosančić 7, Mijić 7, Ninković 8, Đurđević 6(Prokić 8), Cvijetić 8, Vasiljević 8.5, Skorupan 8.5, Živanović 8(Ristić 7).

Igrač utakmice: Skorupan Damir ocena 8.5.

Mitrovački Radnički je nastavio pobedonosnu seriju i ostvario je četvrtu uzastopnu pobedu na prekrasnom zelenom tepihu i najlepšem stadionu u Vojvođanskoj ligi. Na gostujućem terenu u Erdeviku savladana je domaća Sloga u zanimljivoj i burnoj utakmici, koja je obilovala preokretima i greškama oba tima.
Početak utakmice pripao je domaćinu. U prvom ozbiljnom napadu Považan i Bojanić, nadmudrili su uspavanu odbranu Radničkog, koja ruši Bojanića, a sudija Ljubinković opravdano dosuđuje jedanajsterac. U 15. minuti siguran sa bele tačke bio je Bojanić.
Zatim su domaći propustili nekoliko izglednih prilka da povećaju prednost. U 18. minuti 100% šansu propustio je Považan, koji je traljavo šutirao. U 21. minutu Radnički je imao izglednu šansu preko Vasiljevića, ali vođa navale Hesneraca je oklevao i reagovala je odbrana Sloge. U 24. minuti ponovo se istako golman Radničkog Šivoljicki, koji je spasao siguran gol.
U 41. minuti najzreliju šansu za domaće propustio je Považan, nakon odličnog prodora po desnoj strani Miščevića.
Posle nekoliko propuštenih šansi u fudbalu sledi kazna. Radnički je izjednačio iz razrađene akcije po levoj strani. Vasiljević je dugim duplim pasom proigrao Skorupana i iz igre je ispala kompletna odbrana Sloge, a Damir Skorupan je bio neumoljiv i izjednačio je rezultat.
U drugom poluvremenu Sloga je imala više od igre. U 65. minuti bek domaćih Jovanović, snažno šutira iz neposredne blizine ali je ponovo Šivoljicki bio na mestu.
U 70. minuti rezervista domaćih Miljković imao je šansu utakmice ali je bio neprecizan. Kada se očekivalo da će utakmica biti završena nerešenim reultatom, u samom finišu nastala je drama sa puno preokreta, koju su režirali Mitrovačani.
U trenutku kada su gostujući fudbaleri preuzeli kontrolu nad sredinom terena, jednu beuopsnu loptu na ivici šesnajsterca Radničkog, Stević neporezno napucava i pogađa Ninkovića i lopta odlazi u mrežu Šivoljickog. Igrao se 71. minut. Velika radost domaćih fudbalera koji su poveli sa 2:1.
A onda u 85. minutu Skorupa sa polovine igrališta nesebično prograva Vasiljevića. Vasiljević prima loptu na ivici šesnajsterca domaćih, beži u desnu stranu i iz okreta upućuje pravu bombu pod prečku nemoćnog Davidovića.
Izjednačujuči gol dao je snagu i poleta fudbalerima Radničkog, koji u 89. minuti organizuju akciju iz školskih udžbenika. Skorupan prograva Prokića, koji nesebično upošljava Vasiljevića, a ovaj dugom i preciznom loptom pronalazi Skorupna, kjoji u punom trku pogađa mrežu Davidovića i donosi Radničkom tri boda i mirne snove u završnici prvenstva na Vojvođanskom Zapadu. Stević Jovica.

You May Also Like