Sremska Mitrovica – Fudbalski klub Inđija proglašen je za najbolji sportski kolektiv Srema u 2010. godini u tradicionalnoj anketi „Sremskih novina“.
Priznanje za najbolju seniorku pripalo je atletičarki mitrovačkog „Sirmiuma“ Dragani Tomašević koja je osvojila šesto mesto u bacanju diska na prvenstvu Evrope u Barseloni, što je istovremeno bio i najveći uspeh naše atletike u prošloj godini.
U juniorskoj konkurenciji, priznanje je pripalo vicešampionu sveta u bacanju kugle i članu indijskog „Graditelja“ Božidaru Antunoviću.
On je ostvario, najznačajniji rezultat u srpskoj atletici u 2010. godini osvajanjem srebrne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu u Monktonu (Kanada). Pored toga, pobednik je mnogih juniorskih i seniorskih domaćih i međunarodnih takmičenja, a daljine na koje je izbacivao kuglu nisu mogle da promaknu najboljim atletskim stručnjacima pa je od kraja decembra njegovo mesto boravišta grad Tuson u Sjedinjenim američkim državama.
Najvažnije takmičenje ove godine za njega biće prvenstvo Evrope za ml. seniore i seniorke koje će se od 14. – 17. jula održati u Ostravi (Češka).

Plaketa u konkurenciji radničko-sportskih aktivnosti dodeljena je pogonu koncerna „Iton“ u Sremskoj Mitrovici, koji se bavi izradom elemenata za distribuciju električne energije.

You may also like