U subotu 19. marta u hali „Srce Srema“ u Rumi održano je Prvenstvo Vojvodine u tekvondou za sve uzrastne kategorije pod pokroviteljstvom Tekvondo Asocijacije Vojvodine. Tekvondo klub Sirmium je po prvi put od svog osnivanja, oktobra prošle godine, nastupio sa svojim timom na zvaničnom takmičenju i tom prilikom postigao odličan rezultat. Takmičari TK Sirmium osvojili su ukupno 12 medalja od kojih su 4 zlatne, 4 srebrne i 4 bronzane.
U disciplini forme, najsjajnije odličje uzeli su Mateja Lukić, Ivana Grastić, Jelena Simić i ženski tim u sastavu Jelena Simić, Tamara Krajina i Ivana Grastić. Srebrni su bili Andraj Muratović, Tamara Krajina, Nenad Grujičić i Suzana Perić. Dok su treće mesto zauzeli Marko Trišić i Maja Barzut. U disciplini borbe, bronzane medalje uzeli su Nikolina Lukić i Dejan Todorović.
„Ovo je odličan rezultat. S obzirom da je ovo prvo zvanično takmičenje na koje je izašao naš klub i da je ovo bilo prvo takmičenje za naše takmičare time je ovaj uspeh još veći. Ja sam prezadovoljan odnosom koji su pokazali prema klubu i drugarima. Svo vreme su bodrili jedni druge, to je mnogo bitno u stvaranju pozitivne atmosfere i postičanju boljih rezultata. Dečaci i devojčice, momci i devojke koji su počeli da treniraju sa nama uvideli su lepotu tekvondo sporta i svojim radom dokazali gde im je mesto sto se tiče tekvondoa u Vojvodini. Njihovi rezultati su najbolja promocija za naš sport koji je proteklih godina bio potpuno nepoznat u Sremskoj Mitrovici, u kojoj siguran sam postoji veliki broj talentovanih momaka i devojaka koji se mogu vinuti u visine svetskog tekvondoa. Nadam se da ćemo u budućnosti privući veći broj zaljubljenika u borilačke sportove a samim tim i postizati bolje rezultate. Jer bez masovnosti nema ni kvaliteta. Ko zna možda je neki budući svetski ili olimpijski šamipon ili šampionka baš iz našeg grada.
Mi smo klub koji je na početku, budućnost je pred nama!“
Istakao je trener tekvondo kluba Sirmium, Darko Jović, koji je do prošle godine bio jedan od trenera beogradske Crvene Zvezde.

You may also like