10. pobeda Radničkog u prvenstvu Vojvođanske lige Zapad

Sremska Mitrovica -Tekuće prvenstvo Vojvođanske lige-Zapad, proteklo je u znaku mitrovačkih fudbalera iz Hesne. Nadahnutom, lepršavom a pre svega borbenom i odgovornom igrom, zasluženo su osvojili šampionsku titulu.

Najbolji igrač i najbolji strelac je Damir Skorupan. Uspešno je predvodio tim tokom čitavog prvenstva i zasluženo je poneo epitet najboljeg igrača jeseni. Rame uz njega su Miša Vasiljević i Aleksandar Prokić. Ova trojka bila je stah i trepet za protivničke odbrane, a golmani su od njihovih majstorija i efektinih golova, dobijali noćne more i nesanice.

Odlične partije pružilli su i novajlije Nikola Ristić, Marko Savinović i Ivan Ivić. Na golu su bili sigurni Dejan Šivoljicki i Nenad Relić.
Komadaniti odbrane i poslednja linija zaštite gola Radničkog bili su Dragan Ninković i Nikola Radovanović. Najborbeniji i najpožrtvovaniji bio je mladi half Milan Mijić. Na desnoj strani nije bilo prolaza ka golu Radničkog, jer je tu bio sigurni, požrtvovani i hrabri, desni bek Goran Stević, koji je imao silovite i uspešne prodore po desnoj strani.

Najbolji kada je najpotrbenije, postizali su golove kada su golovi bili vredniji od bilo čega, bili su Laza Đurđević i Milan Bosančić.
Uvek lucidan i spreman da zaigra na bilo kom mestu bio je Bata Živanović. Doprinose u pobedama i uspehu tima doprineli su i: Vladimir Cvijetić, Vladimri Manev, Dušan Pavlović, Nikola Šijan i Darko Bojić.

Šef stručnog štaba Zoran Đurić, sa svojim pomoćnikom Draganom Delićem i trenerom golmana Miškom Stojčićem, uspešno je predvodio crveno-beli brod iz Hesne. Prava postavka igre, vrhunske taktičke varijante i pravovremene izmene, odlike su rada ovog stručnog štaba. Odlična saradnja sa trenerima iz omladinskog pogona, savršena koordinacija stručnog štaba, uprave kluba i navijača bile su normalna pojava čitave jeseni u Hesni.

Sve je to doprinelo da Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice bude najbolji tim u Vojvođanskoj ligi i najperspektivniji klub u mitrovačkoj opštini.

You May Also Like