Sremska Mitrovica – Sokolsko društvo Sremska Mitrovica, 15. i 16. aprila, biće domaćin Međunarodnog turnira u ženskoj sportskoj gimnastici, nazvanog „Sava kup“. Turnir će se održati u sali za fizičko vaspitanje Srednje prehrambeno-šumarske i hemijske škole u Sremskoj Mitrovici, a svečano otvaranje je u subotu, 16. 04. 2011. godine u 10 časova.
Kategorije koje će biti zastupljene na ovom turniru su: pionirke (starosti od 8 do 10 godina) i starije pionirke (uzrasta od 10 do 13 godina) i takmičiće se u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.
Zemlje koje su do sada potvrdile učešće su: Slovenija, Hrvatska i Makedonija, a očekuje se učešće i takmičara iz Rumunije, Bugarske i Grčke.
Iz Srbije takmičiće se predstavnici sledećih gradova: Niš, Beograd, Novi Sad i Sremska Mitrovica (čije su učesnice najmlađe).
Pokrovitelj međunarodnog turnira „Sava kup“ je Grad Sremska Mitrovica, Gimnastičarski savez Srbije, Autonomna pokrajina Vojvodina (Gimnastičarski savez Vojvodine), dk su prijatelji ovog takmičenja: Prehrambeno-šumarska i hemijska škola iz Sremske Mitrovice, Razvojna banka Vojvodine, Dom učenika Sremska Mitrovica i firma AM Grafik iz Laćarka.

You may also like