U Sremskoj Mitrovici 7. i 8.decembra održava se republičko takmičenje omladinske košarke.Takmiči se osam ekipa iz nekoliko gradova Srbije, takmičenje se odvija na tri lokacije u gradu, u PSC Pinki, Prehrambeno šumarskoj i hemijskoj školi i u školskoj sali srednje ekonomske škole „9. maj“. Tehnički organizator takmičenja je Gradska uprava za sport Grada Sremska Mitrovica.
Pomoćnik načelnika za sport Bogdan Božin na otvaranju takmičenja je istakao da je ovo treće republičko takmičenje koje se održava u našem gradu što ide u prilog činjenici da se pripremamo za Školsku Olimpijadu, koja bi 2012.godine zaokružila predolimpijski ciklus kada su u pitanju školska takmičenja.
Lokalna samouprava podržava ovakva takmičenja rekao je zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Miščević, jer su značajna za promovisanje školskog sporta i upravo iz ovakvih takmičenja uz dobru organizaciju Grada domaćina i nastavnika uz jedan dugotrajni proces odrastali su naši najbolji košarkaši.Mitrovica je zbog dobrih uslova za održavanje ovakvog sportskog događaja i dobre košarkaške tradicije dobila mogućnost da bude grad domaćin.
Učesnici, ekipe iz 9 gradova Srbije smešteni su u osnovnoj školi “Pinki“ i naredna dva dana će pokazati svoje košarkaške sposobnosti.
Pokrovitelj ove manifestacije je Republički savez za Školski sport i olimpijsko vaspitanje Srbije u saradnji sa Savezom za školski sport Srema.
Učesnici republičkog takmičenja:
1.Ekonomska škola Bojan Milićević – Subotica
2.Gimnazija -Zrenjanin
3.Ekonomsko trgovinska škola – Šabac
4.Gimnazija – Smederevo
5.Pravno poslovna škola – Niš
6.Gimnazija – Leskovac
7.Gimnazija – Čačak
8.Ekonomska škola 9.maj – Sremska Mitrovica
9.Tehnička škola Mihajlo Petrović Alas – Kosovska Mitrovica

Možda Vam se svidi i