Posle tri kup takmičenja za najmlađe kuglašice i kuglaše (Kup Sente, Kup Subotice i Kup Apatina) jedina učesnica sa sve tri pobede je pionirska reprezentativka Vojvodine iz Bačkog Gradišta Hermina Lukač, sa Markom Antićem osvajač srebne medalje na pionirskom Svetskom kupu u Rijeci ove godine.

Mlađa kadekinja Sara Žurovski (Srem, Sremska Mitrovica) upisala je dve pobede (Senta i Subotica), baš kao i pionir Andrija Milojević iz Niš puta koji je slavio u Apatinu i Senti. Pobednik pionirskog Svetskog kupa u Rijeci i osvajač zlata u tandemu sa Zavarkom na juniorskom Šampionatu sveta u takođe u Rijeci Robert Ernješi (Senta Visa prom), ima dve pobede u Apatinu i Senti.

Trenutno, najuspešniji klub je Vojvodina iz Bačkog Gradišta čiji su mladi kuglaši i kuglašice ostvarili šest pobeda u kupovima.

Još tri kupa odigraće se u Beogradu, Vrbasu i Kljajićevu u prva tri meseca iduće godine. Finalni turnir, na kome će učestvovati po osam najboljih na osnovu bodova osvojenih u šest kupova, održaće se u aprilu 2011. kao deo finala seniorskog pojedinačnog Šampionata Srbije, a domaćin će biti Banja Junaković.

You may also like