„Legende“ ponovo u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Koncert grupe „Legende“ biće održan u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici u subotu, 14. marta.

Početak koncerta zakazan je za 20:00 časova.

Ulaznice se prodaju na blagajni Pozorišta „Dobrica MIlutinović“.

*Grupa Legende osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995. godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2015. godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani.

Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadesetjednu godinu neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Grupa Legende je održala preko hiljadu i osamsto koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji.

Jubilarni – hiljaditi koncert obeležen je 05. februara 2005.godine. a proslava dvadesetog rođendana grupe Legende obeležena je februara 2008. godine, u velikoj dvorani Sava Centra.

Grupa Legende je imala veliki jubilej 2012. godine, obeležila je 25 godina postojanja i uspešnog rada i taj značajan jubilej je proslavila radno, tako što je svojoj vernoj publici priredila veličanstvene koncerte u Sava Centru 4. i 14. februara.

Zbog velikog interesovanja publike, iste godine održan je i dugo očekivani 50. koncert u velikoj dvorani Sava Centra 7. aprila pod sloganom „U susret pedesetom koncertu“, koji je bio posebno veličanstven i harizmatičan po mišljenju publike, jer je samo sa svojom publikom, vernim poštovaocima i prijateljima, u izuzetno dinamičnoj i veseloj atmosferi proslavljen jubilarni koncert.

Krajem 2012.godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe Legende pod nazivom „Trilogija“, sa 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi Legende za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je zbog velikog interesovanja poštovaoca grupe dopunjeno novim tiražom krajem 2013. godine.
Posebno značajna i jubilarna je bila i 2014. godina jer je grupa Legende svojim koncertima 8. i 23. februara obeležila 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u velikoj dvorani Sava Centra, po čemu je grupa jedinstvena, jer to ni jedan muzičar ili grupa nije uradio, i tim povodom je direktor Sava Centra uručio svečanu Plaketu za dugogodišnju, neprekidnu saradnju. Još jedno izuzetno priznanje grupa Legende je dobila 12. aprila u Narodnom pozorištu – „Zlatni beočug“ za 2013. godinu, to je godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Beograda.

*Grupa legende official

Možda Vam se svidi i