Predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u četvrtak, 30. maja sa početkom u 20 časova biće izvedena predstava „Slučajna smrt jednog anarhiste“, režisera Igora Pavlovića, a u produkciji Pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke.

Delo književnika Darija Foa istražuje smrt železničara Đuzepea Pinelija, uhapšenog nakon eksplozije bombe u Nacionalnoj poljoprivrednoj banci u Milanu 1969. godine, kada je širom Italije privedeno preko 80 anarhista. Nakon trodnevnog ispitivanja policija je osumnjičenog anarhistu sa četvrtog sprata izbacila kroz prozor. Pineli je poginuo na licu mesta.

Za potrebe pisanja komada nobelovac Dario Fo koristio je dokumentarnu građu, kao i sudske i policijske izveštaje kako bi publiku i čitavu javnost upoznao sa tim događajem. Radnja se pretvara u atipičnu komediju montipajtonovskog humora koja govori o zločinu u kojem su počinioci oslobođeni usled nedostatka dokaza.

U predstavi igraju glumci Pozorišta „Stevan Sremac“: Cvijeta Jovanović Mučalica, Zoran Radulović, Milorad Bjelan, Biljana Bjelan, Gordana Jelić Mešter i David Batinić.

Ulaz na predstavu „Slučajna smrt jednog anarhiste“ je besplatan, uz ulaznicu koja se može preuzeti na blagajni Pozorišta „Dobrica Milutinović“.
Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115.

Možda Vam se svidi i