Narednog petka koncert „Legendi“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 22. februara sa početkom u 20:00 časova u Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici biće održan koncert muzičke grupe „Legende“.

Grupa „Legende“ osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995.godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2015.godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadesetjednu godinu neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Grupa je održala preko hiljadu i osamstotina koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji.

Jubilarni – hiljaditi koncert obeležen je 05. februara 2005. godine, a proslava dvadesetog rođendana grupe „Legende“ obeležena je februara 2008. godine, u velikoj dvorani Sava Centra.

Grupa „Legende“ je imala veliki jubilej 2012. godine, obeležila je 25 godina postojanja i uspešnog rada i taj značajan jubilej je proslavila radno, tako što je svojoj vernoj publici priredila veličanstvene koncerte u Sava Centru 4. i 14.februara.

Zbog velikog interesovanja publike, iste godine održan je i dugo očekivani 50. koncert u velikoj dvorani Sava Centra 7. aprila pod sloganom „U susret pedesetom koncertu“, koji je bio posebno veličanstven i harizmatičan po mišljenju publike, jer je samo sa svojom publikom, vernim poštovaocima i prijateljima, u izuzetno dinamičnoj i veseloj atmosferi proslavljen jubilarni koncert.

Krajem 2012. godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe „Legende“ pod nazivom „Trilogija“, sa 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi Legende za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je zbog velikog interesovanja poštovaoca grupe dopunjeno novim tiražom krajem 2013. godine.

Posebno značajna i jubilarna je bila i 2014. godina, jer je grupa „Legende“ svojim koncertima 8. i 23. februara obeležila 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u velikoj dvorani Sava Centra, po čemu smo jedinstveni, jer to ni jedan muzičar ili grupa nije uradio, i tim povodom im je direktor Sava Centra uručio svečanu Plaketu za dugogodišnju, neprekidnu saradnju. Još jedno izuzetno priznanje grupa je dobila 12. aprila u Narodnom pozorištu – „Zlatni beočug“ za 2013.godinu, to je godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Beograda.

Cena ulaznice: parter 1.000 dinara, balkon 700 dinara.
Informacije i rezervacije karata na telefona 022/615-115.

Možda Vam se svidi i