Međunarodni festival gudača „Stringfest“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Međunarodni festival gudača „Stringfest“, je manifestacija takmičarskog i revijalnog karaktera i ima za cilj povezivanje umetnika iz celog sveta kao i širenje muzičke misli.Ove godine, 14. po redu, održava se od 16 do 19. maja, na više lokacija u Sremskoj Mitrovici.

Osnovna ideja Festivala je da prati razvoj i kvalitet pedagoškog rada i umetničko-solističkog muziciranja na gudačkim instrumentima. Istovremeno pruža šansu učesnicima iz celog sveta da muziciranjem na violini, violi, violončelu i kontrabasu oprobaju svoj takmičarski duh. Кao takav je jedinstvena manifestacija u našoj zemlji.

Za četiri festivalska dana predstaviće se više od 250 takmičara, klavirskih saradnika i to iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine,Crne Gore, Nemačke, Italije, Holandije, Engleske, Rusije, Austrije, Češke, Ukrajine, Australije.

Takmičenja se održavaju na tri lokacije u gradu: КATOLIČКA PORTA, GALERIJA „LAZAR VOZAREVIĆ“ i MUZIČКA ŠКOLA „PETAR КRANČEVIĆ“.

U petak, 17. maja u Galeriji „Lazar Vozarević“ sa početkom u 19:30 časova, trio u sastavu Tijana Milaković(violina), Ivana Mirosavljević(gitara) i Aleksandar Cundra (klavir) održaće koncert „Paganini pozdravlja Stringfest“.

Organizatori Festivala su Umetničko udruženje „Кrančević“ i Muzička škola „Petar Кrančević“.
Prijatelji Festivala su Centar za kulturu „Sirmiumart“, Galerija „Lazar Vozarević“ i Кatolička porta.

Možda Vam se svidi i