„Kralj Petar I“ – projekcije filma u pozorištu 5. i 6. februara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ početkom februara biće održano više projekcija filma „Kralj Petar I“ režisera Petra Ristovskog, posvećenog poslednjem srpskom i prvom jugoslovenskom kralju.

Film o kralju Petru biće prikazan sremskomitrovačkoj publici u utorak 5. februara, i sredu 6. februara, u terminima od 18:00 i 20:30.

Naslovnu ulogu u filmu tumači Lazar Ristovski.

Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali atentatom u Sarajevu počinje Prvi svetski rat i Austro-Ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost prema Srbiji. Posle dve herojski dobijene bitke na Ceru i Kolubari, Vlada donosi odluku da je povlačenje ipak neminovno. Tokom mučnog povlačenja preko albanskih planina kralj deli sudbinu svog naroda i vojske, srpska vojska uz strašne gubitke stiže do Krfa i ostrva Vido – ostrva smrti, ali i srpskog vaskrsnuća!

Cena ulaznice za sve projekcije filma iznosi 250 dinara. Rezervacije ulaznica se ne primaju. Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona: 022-615-115.

Možda Vam se svidi i