Sremska Mitrovica – Koncertna serija mladih umetnika (Nikola Ćirić – solo horna Beogradske filharmonije, Tijana Milaković – violina i Vanja Milaković – harmonika) zasniva se na ideji da se pored interesantnog programa kojim će se predstaviti publici pomogne nekome kome je to potrebno. Koncertna serija počinje koncertom u Sremskoj Mitrovici, a planiraju se koncerti u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i drugim gradovima Srbije sa ciljem da se publici predstavi raznovrsan program ali i da se pomogne nekome iz grada u kome se koncert održava.

U Sremskoj Mitrovici, u Galeriji Lazar Vozarević, u subotu, 30. marta sa početkom u 19:00 časova biće održan prvi koncert. Na repertoaru će biti premijerno izvedena dela kompozitora Dejana Ćirića za hornu, ali i nestandardni kamerni sastav: violinu, hornu i harmoniku. Pored premijera, biće izvedene kompozicije Baha, Skarlatija, Čajkovskog i Bernarda Krola.

Ulaznice za ovaj koncert se neće naplaćivati, ali će umesto toga biti omogućena donacija novčanog priloga, kako bi se pomoglo u skupljanju sredstava za neophodnu operaciju mlade Mitrovčanke Irine Petrović (2012).

Možda Vam se svidi i