Sremska Mitrovica – Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ povodom 15 godina od martovskog pogroma i 20 godina od bombardovanja Srbije od strane NATO-a organizovaće u Sremskoj Mitrovici dve projekcije filma „Vi idite, ja neću“.

Projekcije će biti održane u okviru akcije pod nazivom „Bioskop iz bloka“, imaju humanitarni karakter i zakazane su za nedelju, 24. mart od 18:00 i 20:00 časova u prostorijama Centra za kulturu „Sirmiumart“ (bivši ZKS).

„Bioskop iz bloka“ je još jedan u nizu humanitarnih događaja koje organizuje Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, i ogleda se u prikupljanju sredstava za pomoć socijalno ugroženim porodicama kojima ova organizacija pomaže u sklopu svoje redovne misije.

Film „Vi idite, ja neću“ potpisuje reditelj Hadži Aleksandar Đurović, a zasnovan je na knjizi „Ljetopis Novog kosovskog raspeća“ mitropolita Amfilohija, o stradanju srpskog naroda, pre svega njegovom verskom i kulturnom nasleđu na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Cena ulaznica na projekciju iznosi simboličnih 250 dinara.

Možda Vam se svidi i