Magija strasti i destrukcije: Promocija knjige „Magi – Kao da je bila nekad“

Sremska Mitrovica – Promocija knjige „Magi – Kao da je bila nekad“ autora Dušana Vesića biće održana u petak, 14. septembra u Pivnici „Hogarovo burence“ u Sremskoj Mitrovici.

Početak promocije zakazan je za 20:30 časova. Organizatori iste su Ustanova za negovanje kulture „Srem“, „Laguna“ i „Hogarovo burence“.

U programu učestvuju:
Dušan Vesić, autor knjige
Tatjana Ljubinković, istoričar umetnosti
Kreativni studio i teatar „Gartel“
IQV-EKV Tribute band

Program će voditi Nataša Sekulić.

„Magi – Kao da je bila nekad“

Sa ljubavlju koja ne umanjuje razboritost i nepotkupljivošću koja ne slabi emociju, Dušan Vesić je ispisao važnu i potresnu knjigu o velikim mukama, blistavom daru i tragičnom kraju najveće heroine jugoslovenskog rock’n’rolla.

Njegova priča o Margiti Stefanović, koliko teskobna toliko i poštena, koliko gorka toliko i iskrena, nije samo nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi, nego i ogledalo u kojem će se prepoznati oni koji su umeli da ublaže njen bol, oni koji su se okoristili njenom nemoći i oni koji su pokazali ravnodušje pred njenim strašnim patnjama.

U isto vreme, to je razorna priča o usponu i propasti jugoslovenske srednje klase i licu i naličju Beograda. Pisana autoritativno i sa atributima istorijske rasprave, Magi: Kao da je bila nekad jeste duboko čestita knjiga koja pomera granice i postavlja nove standarde, ne samo u ovdašnjoj rock literaturi, nego i znatno šire i dalje od toga.

Ivan Ivačković/laguna.rs

You May Also Like