Koncert Dua Flutympanon

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Duo Flutympanon, koji čine Stana Krstajić (flauta) i Birgit Stolzenburg de Biasio (hakbret), održaće koncert u sredu, 28. februara u Galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici. Početak koncerta zakazan je za 19:00 časova.

Koncertni repertoar čine dela srpskih i nemačkih kompozitora (V. Tošić, D. Jovanović, M. Bekšafer, D. Hofman, F. Švenk i drugi), specijalno pisana za flautu i hakbret, a neka od njih imaće svoju svetsku premijeru na ovom koncertu.

Stana Krstajić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu. Od 2003. godine svira Pearl flautu i tada je izabrana za njenog svetskog promotera. Stana je solo flautistkinja Beogradske filharmonije.

Birgit Stolzenburg de Biasio je profesorka na „Hochschule für Musik und Theater“ u Minhenu. Studirala je hakbret i blok flautu na Konzervatorijumu „Richard Strauss“ u Minhenu. Kao solistkinja i članica različitih ansambala, koncertira od 1980. godine u Nemačkoj, Italiji, Albaniji, Aziji, Kanadi, Japanu…

Obe renomirane umetnice održale su, samostalno i sa drugim umetnicima, brojne zapažene koncerte u Republici Srbiji i mnogim drugim zemljama sveta i nastupale na prestižnim svetskim muzičkim festivalima.

Koncert je organizovao Centar za kulturu „Sirmiumart“, a ulaz je slobodan.

You may also like