Klavirski resital Kroz XX vek

Sremska Mitrovica – U Galeriji „Lazar Vozarević“ će 2. oktobra u 20 sati, u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart“, biti održan koncert.

Klavirskim resitalom Kroz XX vek, sremskomitrovačkoj publici će se predstaviti renomirani mladi umetnik Sandro Vešligaj, pijanista iz Pule (Hrvatska).

Nakon završenih postdiplomskih umetničkih specijalističkih studija, na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, stekao je akademsku titulu univerzitetskog specijaliste muzike. Dobitnik je Nagrada Mladi virtuozi (Zagreb), Pianoforte (Poreč), Chopin Golden Ring (Slovenija), Lions Grand Prix (Rijeka), Premio Marizza (Trst) i mnogih drugih.

Nagradu za izvrsnost Oskar znanja dobio je za akademsku 2011/2012. godinu, a 2013. proglašen je za najboljeg studenta Muzičke akademije u Zagrebu. Godine 2014. bio je i jedan od magistara generacije.

Aktivno učestvuje na mnogim takmičenjima u Hrvatskoj i inostranstvu. Sem u Hrvatskoj, zapažene nastupe ima i u Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji… Zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile, u Puli, kao viši asistent.

Ulaz na koncert je slobodan.

Pročitajte još