Sremska Mitrovica – U organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart“, u četvrtak, 20. aprila u „Art klubu Sirmijumarta“, sa početkom u 19:00 časova, biće održana promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“, autora Veselina Dželetovića. Gost promocije je arhimandrit Stefan Vučković, starešina manastira Velika Remeta.

Veselin Dželetović je pisac sa Кosova i Metohije, član Udruženja književnika Srbije i Međunarodne federacije novinara (IFJ). Predsednik je Udruženja pisaca „Poeta“ i naučni saradnik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika. Objavio je više knjiga i dobio je prestižnu nagradu „Matija Ban“ koju Opština Čukarica dodeljuje zaslužnim pojedincima za doprinos kulturi.
Poema-roman „Srpsko srce Johanovo“, zasnovana na istinitom događaju, predstavlja dokumentovano svedočenje o stradanju srpskog naroda i trgovini ljudskim organima na Кosovu i Metohiji. Osnova za njegovo pisanje bila je poema koja je ispevana 2006. godine o Nemcu koji nosi srce Srbina, kidnapovanog na Кosovu i Metohiji 1999. godine. Autor je za roman dobio Specijalno priznanje Akademije „Ivo Andrić“ i Orden Centralne kozačke vojske Ruske Federacije.

Roman je doživeo 13 izdanja (trenutno je u pripremi četrnaesto) i preveden je na engleski, ruski, francuski, nemački, makedonski, slovački, rumunski i jermenski jezik.

Ulaz je slobodan.

Možda Vam se svidi i