Sremska Mitrovica – U petak, 15. septembra sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici biće premijerno odigrana predstava pod nazivom „Niz prugu“ rađena po istoimenom romanu Jelene Nedić.

Dramatizacija i režija: Stefan Tajbl
Igraju: Nataša Mrđa, Danica Crnobrnja, Aleksandra Mihajlović, Marko Vukićević, Goran Vučanović, David Кulić.

Premijera predstave će ujedno biti i promocija romana „Niz prugu“, a autorka će nakon predstave upriličiti potpisivanje knjige za one koji to budu želeli.

Reč reditelja:
„Polazna tačka za postavku dramatizacije ovog romana, bilo je Nevenino maštanje o ljudima iz vozova koji prolaze pored nje. Zato priču o Neveni pripovedaju ljudi o kojima je ona maštala – putnici iz kupea. Ovom pričom smo ogolili oko onih koji prostituciju ne uzimaju u razmatranje kao ljudsku nesreću, ne promišljajući o okolnostima koje nateraju na samoprodaju. Nevena je junak svih onih koji su zarad vere u ideal ljubavi i detinje mašte prodali telo, ali šta je telo osim čovekove ljuske.
„Voz je mene video, on bi me obišao“ je rečenica koju je izgovorila sa četiri godine, a verovala je u to… Sve se proda za novac, ali je ona… – verovala.“

Info i rezervacije na broj 022/615-115

Pokrovitelj predstave je Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i