Komedija „Hor „bečkih“ dečaka“ 8. marta u pozorištu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sredu, 08. marta sa početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni Pozorište „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici biće odigrana večerna predstava pod nazivom „Hor „bečkih“ dečaka“.

Komedija „Hor „bečkih“ dečaka“ je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se dešava usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova…

Vule i Aca, žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive neki kao život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao…

Za tu, bečku, improvizaciju zadužen je i Džoni. Džoni je gastarbajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacina da se snađu u tuđini.
U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za onim najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života, tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima… To je posebna kategorija srpske duhovnosti. To je šala na račun sopstvenog mentalitata, zbog koga ova predstava može da se nazove i „genetska“ komedija“.

Predstava je urađena po tekstu Miroljuba Nedovića, a režiju potpisuje Irfan Mensur. Uloge tumače Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković i Irfan Mensur.

Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 800 dinara za parter, odnosno 700 dinara za balkon. Informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na telefon 022-615-115.

Foto: Promo

You may also like