10. juna premijera predstave za decu „Petrarka“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstava za decu “Petrarka”, autora Siniše Soćanina, a u režiji Dragana Jovičić Jovića biće premijerno izvedena u subotu 10. juna u 17:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici. Tim povodom održana je kratka konferencija za medije.

Glavni lik komada je mrav Petrarka koji ne želi da bude ratnik nego pesnik i kao takav biva proglašen kukavicom i izdajnikom, ali na kraju završava kao heroj mravinjaka. Komad je blizak deci, ali im ne podilazi već ima zadatak da deci emocionalno i intelektulano pruži ruku da idu za korak dalje u razumevanju sebe i društva.

Jelena Janković, direktorica mitrovačkog pozorišta prva se kratko obratila novinarima sa željom da istakne da su deca najvažnija publika Pozorišta „Dobrica Milutinović“ i da je iz tog razloga odlučeno da „Petrarka“ bude visokoprodukcijska predstava na kojoj će raditi upravo Mitrovčani.

Autor teksta Siniša Soćanin, izrazio je zadovoljstvo što je upravo njegov tekst odabran da se po njemu radi predstava koja će, uveren je Soćanin, publici pružiti pre svega zabavu, ali ujedno i preneti neke važne životne poruke.

Reditelj predstave Dragan Jovičić Jović istakao je da je tekst dosta kompleksan i da je bilo izuzetno zahtevno „uhvatiti se s njim u koštac“. On napominje da se predstava može kategorisati kao mjuzikl obzirom na broj numera koje se izvode u okviru predstave.

Za celokupnu muziku u predstavi bio je zadužen lokalni bend “Lost profesors” na čelu sa Đorđem Orlović.

Orlović je na konferenciji kratko rekao da je bio izazov, ali u zadovoljstvo raditi na predstavi, kao i da bend ima višestruku ulogu, pa osim što je zadužen za muziku, pojedinci imaju i nekoliko replika u predstavi.

Jedan od glumaca u predstavi Aleksanadar Krstajić dodao je da ne sumnja u uspeh predstave, da su se oni igrali dok su je stvarali i da će publika svakako to da prepozna i prihvati.

U predstavi naslovnu ulogu mrava Petrarke tumači Nikola Janošević, a ostale uloge tumače: Nikola Stanković, Goran Vučanović, Marko Vukićević, Aleksandar Krstajić i Vladimir Balašćak. Pored njih na sceni je i “mravlji orkestar” koji čine Đorđe Orlović, Andrea Buconjić, Aleksandar Budošan i Igor Miljković. Kostim i scenografija delo je Violete Draganović.

Cena ulaznice za ovu predstavu za decu iznosi 300 dinara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na telefon: 022-615-115.

Možda Vam se svidi i