Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmiumart“ organizuje kocert pod nazivom „Veče nezaboravnih pesama“ koji će se održati u sredu, 04. maja u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 20:00 časova. Ulaz je slobodan.

Repertoar koncerta čine najpoznatije kompozicije koje su deo bogatog narodnog melosa različitih krajeva Srbije. Muzikom, pesmom i vrhunskom interpretacijom to bogatstvo će predstaviti nekoliko vrsnih vokalnih solista i muzičara – Anđelka Govedarović, vokalni solista RTV-a i RTS-a, i vokalni solisti RTV-a Aleksandra Padrov, Živojin Jergić i Mitrovčanin Bogdan Dejanović. Oni će nastupiti uz muzičku pratnju Narodnog orkestra (čiji članovi sviraju i u orkestru RTS-a), pod upravom Milenka Božića, i Tamburaškog orkestra „Vučedolski zvuci“ iz Vukovara.

koncert

Pesme narodnog melosa su nezaboravne jer ih odlikuje raznovrsnost i posebnost. Povezuju se sa različitim krajevima u kojima su nastale, narodom i njegovim životom. Imaju svoju ritmičnost i melodičnost koja dolazi do izražaja kroz vokalno i instrumentalno izvođenje i upotrebu određenih instrumenata koji se, takođe, povezuju sa tradicijom i duhom narodnog.

Vrednost i lepota ovih pesama čuvaju se od zaborava već dugi niz godina i zbog toga se i danas rado slušaju i srcem pevaju i sviraju.

Možda Vam se svidi i