Projekcija filma „Limunovo drvo“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Projekcija muzičkog, dokumentarnog filma „Limunovo drvo“, autora Branka Radakovića, održaće se u četvrtak 21.04.2016. godine u „Art klubu Sirmijumarta“ (bivši ZKS) u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 19 časova. Organizator je Centar za kulturu „Sirmiumart“, ulaz je slobodan, a besplatne karte mogu se preuzeti u sekretarijatu „Sirmiumartа“.

Film govori o interesantnoj, beogradskoj rok grupi „Limunovo drvo“ koju su 1977. godine osnovali Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, da bi 1980. godine, kao takva, prestala da postoji. Iz te kultne muzičke grupe kasnije su nastale posebno uticajne i popularne grupe „Šarlo Akrobata“, „Disciplina kičme“ i „Ekatarina Velika“.

Plakat LIMUNOVO DRVO (2)

Prema rečima autora, film je važan dokument na osnovu kog javnost po prvi put ima priliku da čuje, dugo čuvane, autentične snimke muzičkih numera „Limunovog drveta“, kao i priče poznatih novinara i ličnosti, iz sveta rok muzike i umetnosti, koji otkrivaju važnost benda za muzičku scenu sedamdesetih godina prošlog veka.

Trejler za film:

Možda Vam se svidi i