Sremska Mitrovica – Koncert „Flamenko – vatra želja“, vokalno – instrumentalne grupe „La Sed Gitana“, koja od 2006. godine postoji pri „Novosadskom centru za istraživanje plesa i umetnosti flamenka“, biće održan u sredu, 23. septembra godine u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici, sa početkom u 19:00 časova.

Organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmiumart“, a ulaz je besplatan.

PLAKAT FLAMENKO

Svi poštovaoci i ljubitelji flamenka imaće priliku da, kroz različite plesne koreografije, pevanje, sviranje i bogato ukrašene kostime izvođača, vide, dožive i osete njegove specifičnosti i lepote. Pri tome, svako scensko izvođenje predstavlja autentičnu priču, iskazanu kroz umeće i individualnost onih koji je svojim pokretima, izrazima lica, pevanjem i muziciranjem vrlo upečatljivo pričaju i u isto vreme šalju publici snažne emocije dočaravajući različita stanja, raspoloženja, želje i odnos prema životu.

SLIKA 1

Slika 3

Flamenko je nastao u 19. veku na jugu Španije, u Andaluziji, i to kao ples tamošnjih Roma. Oduvek je bio izraz želje za slobodom, kretanjem, za samim životom, ali i opredmećena vatra koja ne prestaje da gori. Pored postojanja umetnosti flamenka, postoji i flamenko kao način života.

Možda Vam se svidi i