Sremska Mitrovica – Internacionalna vinska svečanost “Zlatni dani vina MMXIV – Wine & blues challenge” održaće se u subotu, 16. avgusta u kompleksu Carske palate u Sremskoj Mitrovici.

Udruženje poštovalaca vina „MARCUS AURELIUS PROBUS“ već četvrtu godinu za redom organizuje ovu svečanost. Na prethodna tri “ZLATNA DANA VINA” učestvovalo je preko 30 domaćih i stranih vinarija koje su prezentovale svoja vina u antičkom ambijentu Sirmijuma. Na veliko zadovoljstvo organizatora, zainteresovanost posetilaca je sve veća i očekuje se da će 16. avgusta Carsku palatu posetiti preko 5000 ljudi koji će uživati u degustaciji, svečanom programu i umetničkim delima Mitrovačkih slikara.

3

U toku jednodnevne svečanosti, posetioci će imati priliku da degustiraju raznovrsne vinske sorte koje će ponuditi izlagači. Kultivišući svoj ukus, uz blizak kontakt sa vinarima, ovaj božanski napitak učvršćuje legat antičkog Sirmijuma, tradicionalno vezanog za savremenu Sremsku Mitrovicu.

U 19:50 časova kreće defile “SIRMIUM LEGIONARIES”-a i vinara kroz centar grada, nazad do Carske palate.
U 20:00 časova je zvanično otvaranje internacionalne vinske svečanosti “ZLATNI DAN VINA MMXIV – WINE & BLUES CHALLENGE” prigodnim programom.

U 22:00 časa proglašenje nagrade za najreprezentativniji štand.

2 (1)

Za muzički deo biće zadužen jedan od najboljih blues bendova u Srbiji grupa „The Gamblers“!
Svečanost traje do ponoći.

1 (1)

Možda Vam se svidi i