Sremska Mitrovica – Danas je zvanično otvoren rok za prijave za učešće na 2. po redu Srem Film Fest-u.

Srem Film Fest je stalna manifestacija u oblasti kulture, čiji je osnivač i direktor Igor Čolak. Ovo je istovremeno domaći i međunarodni takmičarski filmski festival umetničkih ostvarenja u oblasti dokumentarnog filma rađenog tehnikom filmskog ili video (elektronskog) zapisa.

Festival se održava širom Srema jednom godišnje, traje četiri dana, a završava se poslednje subote maja meseca.

Takmičarski program festivala ima dve kategorije:

turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze),

ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svesti).

Pravo prijavljivanja imaju pravna lica registrovana za proizvodnju filmova i autori filmova. Strani filmovi i filmovi koji nisu rađeni na jezicima sa prostora nekadašnje Jugoslavije (osim Makedonije i Slovenije) moraju imati prevod na srpski jezik (titl ili sinhronizaciju). Filmovi koji su rađeni na jezicima sa prostora nekadašnje Jugoslavije (osim Makedonije i Slovenije) moraju imati titl na engleskom jeziku.

Festival obuhvata i programe koji nemaju takmičarski karakter, kao što su retrospektive, razgovori s autorima, izložbe, radionice.

Svi filmovi pristigli na konkurs koji odgovaraju propozicijama festivala prikazaće se u jednom od festivalskih programa. Ostvarenja će biti prikazana u Festivalskom centru za vreme trajanja festivala.
Selekciju filmova koji će se naći u takmičarskom delu programa obavlja ocenjivački žiri.

Pozivaju se svi zainteresovani sa područja Vrdnika, Rume, Vukovara, Sremske Mitrovice, Inđije, Pećinaca da svoje filmove uz popunjene prijave šalju na sledeću adresu:

Bubamara Production
(Srem Film Festival)
Svetog Dimitrija br. 36
22 000 Sremska Mitrovica
Srbija

Krajnji rok za slanje filmova je 15. april 2014. godine.

Možda Vam se svidi i