Sremska Mitrovica – U utorak, 15. aprila u prostorijama “Sirmiumarta” (bivši ZKS) održaće se dvočasovne radionice pod nazivom “SamoKažem” za učenike “Mitrovačke gimnazije” (start u 12:00 časova) i ekonomske srednje škole “9. maj” (start u 15:00 časova).

Tokom radionica učenici će voditi razgovor o đačkom parlamentu, njegovim prednostima i manama sa akcentom na alternativnim načinima organizovanja i samoorganizovanja.

Vodiće se razgovor i o problemima mladih, učeničkim viđenjem problema, gde ih uočavaju i kako se sa tim problemima nose.

SamoKažem je prva web serija za tinejdžere na našim prostorima i prikazuje se isključivo na webu – na zvaničnoj Facebook stranici, na zvaničnom YouTube kanalu serije, kao i na sajtu www.samokazem.org.
Priča prati (ne)obično leto u životu nekoliko devojaka i mladića. Oni dolaze iz različitih zemalja koje se graniče jedna sa drugom, ali stanovnici tih zemalja retko i nerado prelaze te granice. Govore različitim jezicima, a odlično se razumeju. Dele iste snove i strahove, ali do sada nisu imali priliku da o tome pričaju. Upoznali su se slučajno, tako nekako su i postali prijatelji…

SamoKažem je u februaru 2014 u Los Anđelesu dobila holivudsku nagradu “Satelite award” u kategoriji “originalni kratki format” u konkurenciji 8 web serija (ostalih 7 su američke produkcije).

Tvorci ove regionalne serije održaće interaktivnu radionicu – debatu o aktivnom učešću mladih u pozitivnim društvenim promenama.

Organizator radionica je Centar za kulturu “SIRMIJUMART”.

Možda Vam se svidi i