Pazar domaćeg hleba, peciva i kolača

Sremska Mitrovica – U subotu, 31. maja sa početkom u 15:00 časova na centru sela Grgurevci udruženje žena “Fruškogorke” iz Grgurevaca organizuje tradicionalnu manifestaciju “Pazar domaćeg hleba, peciva i kolača”.

Uz podršku grada Sremska Mitrovica, Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica i Mesne zajednice Grgurevci i ove godine ova gastronomsko-kulturna manifestacija okupiće veliki broj učesnika, od pekara i udruženja žena, do brojnih kulturno-umetničkih društava i pojedinaca.

Prema rečima organizatora, posetioce očekuje veoma zanimljiv program, uz učešće KUD “Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice, KUD “Dositej Obradović” iz Grgurevaca, koji će se predstaviti svojim spletovima najlepših igara.

Ovogodišnjii Pazar domaćeg hleba, peciva i kolača dodatno će ulepšati i pisci sa svojim pesmama posvećenim hlebu, kao i tamburaši, a udruženja žena i brojni pekari iz okoline prikazaće se svojim umećima u takmičarskom delu.

Takmičarski deo za pekare odnosi se na kategoriju – ko umesi najveći hleb, a za udruženja žena – najbolje opremljen štand.

Udruženje žena “Fruškogorke” iz Grgurevaca, uz podršku lokalne samouprave, poziva sve zaintersovane proizvođače pekarskih proizvoda, peciva i kolača i udruženja žena, da svojim učešćem i prisustvom učine ovogodišnji Pazar još lepšim i uspešnijim.

Ovo je ujedno poziv i prilika za brojne sladokusce i ljubitelje tradicionalnih obeležja, da degustiraju ukusne domaće poslastice i uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, koji su simbol svakog sremskog sela.

You May Also Like