Sremska Mitrovica – U prostorijama Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici, 13. februara održaće se svečano otvaranje izložbe „Perspektive“.

perspektive

„Perspektive“ je jedan od dugoročnih projekata „Art klinike“ (sadašnje „Šok zadruge“) započet već u godini njenog osnivanja (2002.)
Nakon izlaganja nagrađenih radova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu „Perspektive 12“ se predstavljaju u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici.

Izložba će biti otvorena od 13.2 – 28.2. 2014.
U okviru projekta „Perspektive“ se putem glasanja stručnog žirija biraju najperspektivniji umetnici svih odseka (slikarstvo, vajarstvo, crtež, grafika, dizajn, novi mediji) iz aktuelne klase diplomaca Akademije umetnosti u Novom Sadu, a od 2010. godine i sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.
Projekat je zamišljen kao pomoć mladim akademskim umetnicima u profesionalnom i socijalnom pozicioniranju.
Projekat „Perspektive“ pruža profesionalnoj ali i široj javnosti jedinstveni uvid u ostvarenja mladih autora koji su na početku umetničke karijere.
Ovaj projekat je vremenom postao prepoznatljiva i jedna od najrelevantnijih inicijativa za podsticaj i podršku vidljivosti i stvaranju boljih uslova za umetničko delovanje mladim autorima u Srbiji.
Stručni žiri u sastavu: Sanja Kojić Mladenov, Svetlana Subašić, Vesna Grginčević, Tadija Janičić, Miroljub Mima Marjanović, Srđan Tunić, Vuk Vučković i Nikola Džafo odabrao je 11 mladih umetnika za najperspektivnije a prvu nagradu je osvojila Jovana Reljić.

You may also like