Sremska Mitrovica – Ljubitelji pozorišne scene, u toku nedelje imaće priliku da pogledaju dve predstave za decu koje će se igrati na daskama pozorišta “Dobrica Milutinović”.

U utorak, 22. oktobra, sa početkom u 10:00 časova na Velikoj sceni pozorišta igraće se predstava za najmljađe “Jedna sasvim obična bajka”. „Jedna sasvim obična bajka“ kako joj ime kaže je obična bajka, ništa neobičnija od svake druge bajke. U toj bajci žive kralj Mudroljub, princeza Razmaženija, dvorsku ludu Mića, princezina dadilju Bertu, pastir Joca i čarobnica Kruela. Sve je obično, ali neobično. Pošto je princeza je već stasala za udaju kralj je počeo da joj traži zgodnu priliku, ali princeza nije imala nameru da se odrekne svog bezbrižnog života sve dok se ne pojavi pastir Joca. Kada se bude činilo da je sve rešeno tu će se pojaviti zla čarobnica Kruela da pomrsi konce.

Još jedna predstava za decu “Malo kraljevstvo” zakazana je za subotu, 26. oktobar, u 12:00 časova na Velikoj sceni pozorišta. Predstava je o magičom kraljevstvu skrivenom među trnovitim žbunjem sa vilama, patuljcima i insektima. Mala Holi je vilinska princeza koja živi u zamku, a Dadilja Šljivka pokušava da je nauči kako da ispravno koristi čarobni štapić. Holi se trudi da pravilno koristi čini, ali joj to baš i ne uspeva jer više voli da se igra sa svojim najboljim drugom, patuljkom Benom.

You may also like