Sremska Mitrovica – Koncert indonežanske grupe „Krida Budaya“ održaće se 31. jula u pozorištu “ Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici sa početkom u 20:00 časova.

Cilj je da se predstavi i promoviše kultura Indonezije, da se kulture drugih zemalja upoznaju sa Indonežanima, kao i da se stvori bolje razumevanje izmedju društva i zemalja kroz kontakt sa ljudima. „Krida Budaya Indonezija“ predstavlja veliki pregled na tradiciju Indonezije, od Sumatre, preko Jave do Papue. Muziku karakteriše prisustvo malih gongova postavljenih na dva do tri bubnja i nekoliko metalofona, a svake godine, repertoar se obnavlja i dopunjuje. Nošnje učesnika su kreirane da izražavaju moto „Jedinstvo u raznovrsnosti“.

„Krida Budaya“ je studentska organizacija koja ima za cilj da čuva i predstavlja tradicionalni indonežanski ples. Osnovana februara 1983. godine, grupa nosi ime vodećeg indonežanskog univerziteta i učestvovala je na nekoliko takmičenja i festivala u Indoneziji i inostranstvu. Vremenom, „Krida Budaya“ je prerasla u prestižnu igračku grupu koja se fokusira na šire plesne perspektive. Njeni članovi ne izvode samo indonežanske tradicionalne plesove, već takodje i moderan i savremeni ples.

Pokrovitelji koncerta su Grad Sremska Mitrovica, Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu i Kancelarija za mlade.

You may also like