Sremska mitrovica – Muzej Srema od 08. – 16.maja, organizuje izložbu  “Gradić za decu”, maketu na 44 kvadratna metra. Pokretni vozovi, tramvaji, metro, zabavni park, 500 barbika i 2.000 automobila.

Izložba će biti otvorena za posete radnim danima od 08:00 do 20:00 časova.

Cena ulaznice će biti 100 dinara.

 

Maketa Gradić za decu predstavlja funkcionalno i pregledno edukativno sredstvo. Na površini od 44 m2, živopisno su izloženi ambijenti različitih životnih prostora svih regija na teritoriji Republike Srbije. Oni pružaju uvid u čitav niz edukativnih sadržaja iz nastvnih programa Svet oko nas i Priroda i društvo.  Pregledno je prikazan živi svet, funkcionalno povezivanje u različitim životnim zajednicama i staništima, kao i lanci ishrane u njima.

Autorova konstrukcija makete, plastičnost pojedinih delova i maksimalna funkcionalnost svakog izloženog elementa izuzetno pogoduje ostvarivanju ciljeva i zadataka nastavnog predmeta Tehničkog obrazovanja u osnovnoj školi. Gradić za decu je riznica ideja za mlade maketare i izazov za njihovo kreativno aktiviranje.

Zbog ograničenog broja posetioca,  molimo Vas da unapred prijavite posetu učenika ili odeljenja pedagoškoj službi Muzeja Srema na broj 623 245.

Možda Vam se svidi i