Sremska Mitrovica – Glumici mitrovačkog pozorišta “Dobrica Milutinović” su u poodmakloj fazi pripreme nove predstave “Cirkus Teleportano” po tekstu Antona Pavloviča Čehova i Filipa Gajića, pisca i pozorišnog reditelja. Premijera predstave „Cirkus Teleportano“ zakazana je za subotu, 9. novembar, na Velikoj sceni pozorišta „Dobrica Milutinović“ sa početkom u 20:00 časova.

„Cirkus Teleportano“ je jedna kratka, duhovita, jednočinska predstava u kojoj centralnu ulogu ima teleport mašina koja premešta likove u različita vremena. U predstavi se prepliću likovi iz 1943. godine partizani Mirko i Slavko, iz 2013. godine udovica Jelena koja je ujedno i centralni lik predstave i likovi iz 2093. godine u kojoj se nalazi Cirkus Teleportano čiji je vlasnik gospodin Firs. Uz pomoć vremeplova, teleport mašine, likovi putuju u prošlost, sadašnjost i budućnost gde se mogu videti leteći automobili, čudnovate sestre i duh.

Poenta koju glumci kroz celu predstavu žele da pokažu je da je sadašnji trenutak i pored svih problema ipak najbolji.

U predstavi igraju: Aleksandar Krstajić, Zvonko Bednar, Jelena Janković, Gordana Lukić, Stefan Tajbl, mladi glumci mitrovačkog omladinskog pozorišta i drugi.

You may also like