Sremska Mitrovica –  U kasarni Boško Plakovljević Pinki će u subotu, 15.septembrа sа početkom u 10:00 čаsovа,  četvrti put za redom biti održаna  manifestacija „Otvoreni dаn“.

Povodom “Otvorenog dana”, u Gradskoj Kući u Sremskoj Mitrovici danas je održana konferencija za štampu na kojoj su pored predstavnika medija prisustvovali zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Tomislav Janković, major Slobodan Stanković, potpotučnik i referent za odnose sa javnošću Dragana Badžurić.

Prema rečima referenta za odnose sa javnošću garnizona u Sremskoj Mitrovici, svi zainteresovani posetioci će u okviru grupnog obilaska biti u prilici da vide prikaz operativnih sposobnosti 15. Tenkovskog bataljona, 16. Mehanizovanog bataljona i 13. Diviziona SVLP,  naoružanje, tehniku kаo i prikаz životа i rаdа kasarne.

Zamenik gradonačelnika Tomislav Janković rekao je da je Grad Sremska Mitrovica sa velikim zadovoljstvom prihvatio da pomogne u organizaciji ove manifestacije, tako što je organizovao besplatan prevoz za sugrađane koji žele da prisustvuju ovoj manifestaciji.

Gradska autobuska linija saobraća će iz centra grada do kasarne,  u dva termina, i to u 9:30 i 10:30 časova, a ako bude interesovanja uvešće se i treći polazak u 11:30 časova, dok će međugradska linija saobraćati na relaciji Kuzmin – Martinci – Laćarak – kasarna. Polazak autobusa iz Kuzmina zakazan je za 9:30 časova.

Pored obilaska kasarne, prisutni posetioci će u subotu biti u prilici da pogledaju i kulturno umetnički program u organizaciji Sirmiumarta, kao i fudbalsku utakmicu između pripadnika Vojske Srbije i mitrovačkih gradkih uprava.

Kako bi se sugrađani što bolje upoznali sa programom ove manifestacije, kao i satnicama polazaka autobusa, predstavnici garnizona Sremska Mitrovica će u četvrtak, 13. septembra postaviti svoj informativni štand na gradskom trgu.

 

You may also like