Sremska Mitrovica – U četvrtak, 12. jula u 20:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, odigraće se predstava „Play Nušić“, u produkciji Teatra „Gartel“, koju realizuje u saradnji sa Pozorištem “Dobrica Milutinović“.

Predstava „Play Nušić“ je dramatizacija tri Nušićeve komedije – Ožalošćena porodica, Gospođa ministarka i Narodni poslanik.

Dramatizacija i režiju za ovu predstavu uradila je Gordana Lukić.

Scenografija : Jelena Sekulić- Voljanek.

Izbor muzike: G. Lukić, Tamara Pajkanović.

Adaptacijom tri najomiljenije i po mnogima najbolje Nušićeve komedije, kroz moderan dramski izraz sagledavamo blisku prošlost i sadašnji trenutak u kome živimo, kaže Gorfana Lukić, kojoj je pripala dramatizacije i režija ove predstave.

„Tema smo mi, običan narod, baš onaj kojeg je tako lepo opisuje Ben Akiba. Mi, koji smo otuđeni i razrođeni, a svi jedni drugima najbliža familija i u isto vreme samo figurativni rod. Mi koji smo tu samo zarad ličnih sitnih interesa…i malih računa. Mi sa velikim apetitima da smo rođeni za velike položaje, al nam on stalno izmiče. Komični i groteskni u svojoj površnosti , nedorečenosti i nezrelosti.

Predstava „Play Nušić“  komičku parabolu razvija na ideji da propadanjem vrednosti rastu nezajažljiivi apetiti za imanjem i moći. Tako se na početku lažna familija grabi nad imanjem pojedinca, zatim traži veće beneficija kod samozvane ministarke, da bi naposletku, izgubivši sve kriterijume – došli do faze kada svako sebe vidi kao poslanika i pretendenta na mesto u Skupštini“, dodala je Gordana Lukić.

Ovu predstavu značajno izdvaja i moderan glumački izraz blizak današnjem gledaocu. A gledaoci će sigurno uživati i u glumačkim bravurama, kao i u izboru muzike , i likovnosti predstave.

Glumačku ekipu čine sjajni mladi glumci- amateri , a neki od njih su prethodnih godina osvajali značajne glumačke nagrade na festivalima širom Vojvodine i Srbije.

To su: Marko Vukićević, Goran Vučanović, Dejana Pajkanović, Marija Trivanović, Momčilo Uzelac, Valentina Jurišić, Marija Vlajić i mnogi drugi.

Uz iskrene preporuke u umetničkom smislu, ova je predstava i osveženje za ovo vrelo leto!

You may also like