Milana Jančić, Leon Žarko i Margarita Vujović na koncertu u Lajpcigu

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U Lajpcigu, u Sali Muzeja Alte Borse, 7. maja 2023. godine, održan je svečani koncert pobednika Internacionalnog festivala Sirmium Music Fest, koji se ove godine održao u Sremskoj Mitrovici od 29.marta do 2. aprila 2023. godine.
Na koncertu su učestvovali Yori Gubarew iz Drezdena u klasi Mirjane Rajić; Laura Mađarić u klasi prof. Olge Borzenko; Boško Jović u klasi prof. Đure Petea; Milana Jančić i Leon Žarko u klasi prof. Margarite Vujović; zajedno sa gostima koncerta iz klase prof. Olafa Boehme, predsednika asocijacije Jagdhausverein Kössern.

Učesnici su se predstavili sa raznolikim programom, uključujući epohe baroka, klasicizma, romantizma, impresionizma i džez muziku uz kompoziciju Igora Gryshyna, koju je na kraju koncerta izveo Leon Žarko.

Izvođaći su bili smešteni nekoliko kilometara od Lajpciga, u Großbothenu, u Wilhelm Ostwald Parku, koji je zapravo imanje i muzej istoimenog nobelovca, a koji se nalazi pod zaštitom države. Koncert su omogućili prof. Margarita Vujović, direktorica festivala Sirmium Music Fest i predsednica udruženja Sirmium Gradus ad Parnassum, u saradnji sa udruženjem Jagdhausverein Kössern i njihovim predsednikom Olafom Boehme i gospođom Siri Köppchen, kao i profesorom Igorom Gryshynom sa Univerziteta muzike i pozorišta Felix Mendelsohn Bartoldi u Lajpcigu.


Ovaj koncert odraz je srpsko-nemačkog prijateljstva, gde je grad Sremska Mitrovica putem muzike još jednom predstavljen u najboljem svetlu. Zahvaljujući profesorki klavira Margariti Vujović i njenom predanom radu, može se reći da naš grad Sremska Mitrovica zasigurno jeste grad muzike i umetnosti, koji se kao takav prepoznaje širom sveta.

Možda Vam se svidi i